Autor Entitats
28 Novembre 2014 a 16:00

El projecte europeu “Urban rain” visita Sant Cugat

El pla municipal d’estalvi d’aigua és referència a Catalunya

visita urban rain

Un moment de la visita d’Urban rain a Sant Cugat // Imatge cedida per l’Ajuntament de Sant Cugat

El projecte “Urban Rain” de recerca sobre les iniciatives d’aprofitament d’aigües pluvials a diferents punts d’Europa, ha visitat aquest matí Sant Cugat per conèixer les iniciatives municipals de sistemes de gestió d’aigua que s’han dut a terme a partir de l’aprovació de l’ordenança municipal d’estalvi d’aigua, que ha sigut pionera en aquesta matèria i referencia a tot Catalunya.

La trobada d’aquest matí també ha servit perquè els membres d’Urban rain hagin debatut amb els tècnics municipals presents sobre les experiències d’aprofitament d’aigües pluvials que s’han dut a terme els diferents municipis. Durant la visita dels tècnics europeus s’han trobat amb representants d’altres ajuntaments, com Barcelona, Badalona, Rubí, Viladecans, Arenys de Munt, i d’entitats com el Consell Comarcal del Maresme i la Diputació de Barcelona.

L’equip d’Urban Rain que ha visitat Sant Cugat estava integrat per investigadors i professors de l’Institut Reial de Tecnologia (Suècia), la Universitat de Newcastle (Regne Unit), la Universitat Autònoma de Barcelona, l’Institut Leibniz (Alemanya) i el Consell Suec de Recerca pel Medi Ambient, l’Agricultura i la Planificació d’Espais (Suècia).

Un cop acabada la trobada, la comitiva s’ha desplaçat per visitar els projectes d’aprofitament d’aigües de Promusa i ESADE, entre altres.

Switch to mobile version