Autor Economia
28 Novembre 2014 a 12:30

El programa d’emprenedoria YUZZ funciona

Sant Cugat aposta pel programa d’emprenedoria per a joves com a eina per crear nova ocupació

Premis_YUZZ

Entrega del premis YUZZ // Imatge cedida per l’Ajuntament de Sant Cugat

El tinent d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Carles Brugarolas, va presidir ahir dijous l’acte de lliurament de diplomes i premis de la quarta edició del programa estatal d’emprenedoria YUZZ a Sant Cugat.

Aquest programa, impulsat pel Centro Internacional Santander Emprendimiento (CISE) amb el suport de l’Ajuntament, ha permès a una vintena de joves emprenedors disposar d’infraestructura, assessorament i formació durant 7 mesos per desenvolupar un projecte empresarial amb base tecnològica, i dins la pròpia ciutat. Aquest any s’han desenvolupat vuit projectes.

Des de seva posada en marxa del programa, ja s’han creat un total de 12 empreses i uns 40 llocs de treball.

Brugarolas ha destacat que amb el YUZZ pretenem oferir oportunitats per ajudar a crear nova ocupació i ha posat accent en la voluntat d’ajudar a donar continuïtat als projectes que acaben el concurs i que poden tenir molt més recorregut.

El  guanyador d’enguany ha  estat David Matanzas, impulsor del projecte AIRK que té com a objectiu de dissenyar, fabricar i comercialitzar ‘drones’ d’alta prestacióMatanzas viatjarà del 7 al 12 de desembre a Silicon Valley amb els guanyadors de la resta dels 23 centres YUZZ repartits per l’estat. Tambñe ha guanyat una estada gratuïta d’1 any a EsadeCreàpolis per poder continuar desenvolupant el seu projecte. Aquest jove emprenedor optarà als tres premis YUZZ estatals, dotats amb 30.000, 20.000 i 10.000 euros respectivament, per desenvolupar el seu projecte.

La segona posició l’ha guanyat el projecte DFAMWorks, de Quim Muntal, que ha desenvolupat un software per optimitzar la impressió en 3D que es fa a través del programa SolidWorks. El premi en aquest cas ha estat una estada gratuïta d’1 any al centre de negocis Sant Cugat Trade Center.

I el projecte d’economia social Cetexpo, impulsat per Núria Costa, ha quedat en tercera posició. Té com a objectiu comercialitzar productes alimentaris a Àsia i generant alhora recursos econòmics i ocupació per a col·lectius en risc d’exclusió. La seva impulsora ha guanyat una estada d’1 any gratuïta al centre d’emprenedoria Vita.

Switch to mobile version