Autor Cultura
12 Novembre 2014 a 16:30

El portal CARTOCAT es posa en marxa

Vol ser un instrument de referència en el món cartogràfic

Imatge del nou portal CARTOCAT

Imatge del nou portal CARTOCAT

El proper dijous 13 de novembre es presentarà el projecte CARTOCAT a la seu de l‘Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya. Es tracta d’un web que compta amb 3.387 mapes procedents de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, la Biblioteca de Catalunya, la Biblioteca Museu Víctor Balaguer i el Centre Excursionista de Catalunya. A més, permet cercar documents antics digitalitzats i georeferenciats de diverses col·leccions públiques catalanes.

CARTOCAT té com a principal objectiu convertir-se en l’instrument de referència en l’àmbit de la cartografia patrimonial, a més de proporcionar noves vies de consulta a les col·leccions catalanes de mapes d’accés obert. El web ofereix diversos mapes, 300 dels quals  estan georeferenciats i es poden visualitzar damunt del mapa actual gràcies a les eines d’infraestructura de dades espacials del catàleg IDEC. També es poden fer cerques gràfiques i textuals per línies de temps. Un cop escollit el mapa, es redirigeix a l’usuari cap a la pàgina del catàleg propi on pot visualitzar i descarregar els mapes, és a dir, als repositoris digitals locals Cartoteca digital i Memòria Digital de Catalunya, on es troben les descripcions completes dels mapes.

El projecte ha sigut impulsat per l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, la Biblioteca de Catalunya i l’Àrea de Biblioteques, Informació i Documentació del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya. Tothom pot assistir a la presentació, tot i que cal inscripció, que es pot realitzar a través d’aquest enllaç.

Switch to mobile version