Autor Política
8 Novembre 2014 a 15:30

El Pacte Nacional pel Dret a Decidir dóna suport al 9N

El Pacte fa una crida a la participació demà

Pacte Nacional pel Dret a Decidir

Reunió Pacte Nacional pel Dret a Decidir // Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya

El Pacte Nacional pel Dret a Decidir (PNDD) va aprovar ahir divendres al Parlament de Catalunya una resolució que fa una crida a participar demà en una jornada que, segons ells, vol “afirmar la convicció personal de responsabilitat del futur polític de Catalunya”. De la reunió, presidida per Artur Mas i la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, pot recollir-se la declaració on es dóna “suport al procés de participació del 9 de novembre en defensa de la nostra llibertat en exercir-la democràticament i agraïm i encoratgem els voluntaris que la fan possible”. A la reunió també van participar una cinquantena de representants d’institucions, entitats, partits polítics i personalitats a favor de la consulta.

La declaració fa una crida “a tots els ciutadans de Catalunya” a participar al 9N. “La ciutadania de Catalunya vol participar amb civisme i respecte per la seva pluralitat i alhora vol afirmar els nostres drets democràtics fonamentals i l’enfortiment de la cohesió de la nostra societat. Hi som cridats a participar tots, sigui quina sigui l’opció política de cadascú”, recull el document. A més, la declaració manifesta també la denúncia per part dels participants al PNDD contra l’Estat espanyol ja que aquest, segons ells “vulnera el dret del poble català a decidir el seu futur polític, prohibint-li qualsevol sistema de consulta reconegut internacionalment”.

El coordinador del Pacte, Joan Rigol, posava de manifest després de la reunió que “és una suma de coses el que fa possible arribar al 9 de novembre: el lideratge del Govern, la unitat política i la societat civil”, un “entramat que fa possible que la gent pugui anar a votar”.

La trobada va tancar-se amb un llarg aplaudiment i fent un reconeixement explícit als municipis, especialment els més petits, implicats en el procés.

El PNND

El Pacte Nacional pel Dret a Decidir, constituït el 26 de juny de 2013, té com a objectiu fer partícips del procés de l’exercici del dret a decidir i de la celebració d’una consulta sobre el futur polític de Catalunya la societat civil, les institucions més representatives del país, el món local i les forces polítiques favorables. Actualment, en formen part un total de 3.745 entitats.

Switch to mobile version