Autor Societat
11 Novembre 2014 a 16:30

El Metro de Barcelona s’estalvia un 7% amb el contracte de subministrament elèctric del 2015

Li proporciona Endesa, la guanyadora de la licitació

Barcelona_metro_pl_Catalunya

TMB podrà fer circular 13 trens alhora gràcies a la potència energètica pel 2015 // Imatge de Wikipedia Commons (Foto: Arturo Reina)

La companyia Endesa Energia ha guanyat la licitació de l’empresa ferroviària de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), de manera que rebrà un subministrament elèctric d’alta tensió per l’any 2015 per moure fins a 134 trens, de manera simultània, a 258 GWh. Aquest subministrament també incidirà en l’enllumenat de 141 estacions, la funcionalitat de 380 ascensors, 600 escales mecàniques i 570 màquines de venda de bitllets. A més, compta amb 8 línies de 102,6 quilòmetres de longitud i una activitat de 370 milions de validacions.

A més de servir a Barcelona, Endesa també proporciona electricitat, per licitació conjunta, al Metro de Bilbao SA; la xarxa ferroviària Basca, Euskal Trenbide Sarea (ETS); el Metro Málaga, SA, i el Tranvía de Murcia, SA. Entre totes consumiran al voltant de 371 GWh en un any per un import de 23,9 milions d’euros. A aquesta quantitat se li afegeix la tarifa regulada que cada empresa manté amb el seu distribuïdor.

Endesa, que va triomfar entre les cinc empreses elèctriques que hi van participar, va ser l’escollida per l’ajust en el preu unitari, que representa una rebaixa d’un 7,2% respecte l’any 2013.

Ja fa quatre anys que les empreses de transport públic s’associen conjuntament per obtenir el subministrament elèctric, en tant que forma part de la despesa principal. D’aquesta manera obtenen millors condicions per les contractacions en les empreses públiques, reduir costos i optimitzar els recursos. Tot i així, cada companyia dins de la unitat gestiona el seu propi contracte.

Switch to mobile version