Autor Entitats
1 Novembre 2014 a 14:00

El CIRE es fa càrrec d’un taller de reinserció

L’entitat converteix el servei d’alimentació del Centre Penitenciari Brians 2

Centre Penitenciari Brians 2

Centre Penitenciari Brians 2 // Imatge del web www.gencat.cat

El Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) es fa càrrec, des del diumenge passat, del servei d’alimentació del Centre Penitenciari Brians 2 (Sant Esteve Sesrovires). Així, la cuina del centre penitenciari es converteix en un taller de reinserció que permet als seus interns formar-se en un sector que genera una forta demanda: l’hostaleria. 122 interns podran formar-se i treballar com a auxiliars de cuina a les instal·lacions del centre, incrementant d’aquesta forma les seves possibilitats de reinserció. Sota la supervisió dels professionals especialitzats del CIRE, aquests interns elaboraran i distribuiran els esmorzars, dinars i sopars diaris a prop de 1.700 comensals.

107 treballadors treballaven ja fins al moment al servei d’alimentació del centre, distribuint els àpats fins als menjadors dels interns. Ara, amb aquest nou model de gestió, el CIRE ha convertit el procés d’elaboració dels menús en un taller que permet ocupar 15 reclusos més. Això suposa un increment del 13% en interns que podran formar-se i treballar.

Aquest nou model de gestió pren com a referència el servei d’alimentació dels centres penitenciaris Ponent (Lleida) i de Dones i de Joves (Barcelona). Al setembre del 2012, el CIRE va convertir la cuina de la presó de Lleida en un taller de reinserció que actualment forma i ocupa 84 interns. Més tard, el març del 2013, el CIRE va implementar també aquest model a la cuina del Centre Penitenciari de Dones de Barcelona, on forma i ocupa 45 internes. Enguany, aquest model també s’ha posat en marxa al servei d’alimentació dels centres penitenciaris de Joves de Barcelona i Puig de les Basses (Figueres).

Amb l’assumpció de la cuina del Centre Penitenciari Brians 2 per part del CIRE, el Departament de Justícia dóna continuïtat al compliment del mandat del Parlament i segueix apostant per la reinserció sociolaboral dels presos.

Switch to mobile version