Autor Societat
20 Novembre 2014 a 17:00

Dissabte la ciutat es vesteix d’art tèxtil

Deu punts al carrer mostraran l’art del Tapís

Teixim la Ciutat  surt al carrer dissabte // Imatge cedida per l'Ajuntament de Terrassa

Teixim la Ciutat surt al carrer dissabte // Imatge cedida per l’Ajuntament de Terrassa

Ahir es va presentar a la seu del Museu del Tapís Contemporani la intervenció Teixim la Ciutat què pretén socialitzar l’art de teixir com a art d’intervenció artística. Es tracta que aquesta cultura surti del Museu del Tapís per desplaçar-se per un dia als carrers del centre de Sant Cugat d’11 a 14.30 hores i de 16.30 a 18.30 h perquè els vilatans puguin veure en directe com una activitat tant quotidiana i simple es converteix en una autèntica mostra artística.

La mostra constarà de 10 punts de creació artística però Teixim la Ciutat també s’ampliarà amb altres activitats paral·leles com tallers, exposicions, intercanvis d’experiències i descobertes. Aquesta primera edició de l’esdeveniment vol donar a conèixer la cultura del tapís, referent artístic del municipi de Sant Cugat, i presentar-se com una jornada on convisquin l’artesania i l’art, la tradició i la modernitat i l’expressió plàstica i la tècnica.

Així la van presentar en l’acte tant el regidor de Cultura, Xavier Escura que va destacar que “aquest és un programa que neix de la complicitat del Museu del Tapís Contemporani amb les persones, les entitats i els comerços que estan units pel vincle tèxtil“, així com el director del Museu de Sant Cugat, Lluís Campins que va manifestar que “aquesta primera convocatòria té com a objectiu popularitzar el Museu del Tapís Contemporani, projectar l’art tèxtil i el fet de teixir” i que va afegir que “que com aquest és un projecte participatiu de la societat, les accions urbanes es complementaran amb un taller al Museu i una proposta musical”. A més es va destacar en la presentació que aquesta primera edició comptaria amb un concurs que obsequiarà els participants amb uns kits relacionats amb la jornada.

El projecte Teixim la Ciutat vol convertir-se en una forma d’unir vies de relació entre les entitats, els comerços locals, els artistes, els centres d’ensenyament i els ciutadans vinculats amb la cultura del teler i el brodat amb la finalitat de crear sinergies que permetin popularitzar el Museu del Tapís Contemporani i les seves iniciatives.

Prova del gran consens que ha generat la iniciativa de Museus de Sant Cugat és la gran quantitat de col·laboradors què s’hi han apuntat:  Cugat.cat, el Diari de Sant Cugat, DMC i Llanes Katia. La jornada també és possible gràcies al Taller Triangle, CCDesign, Llanes del Món, Punt de Creu, Ideart, La Casa de les Llanes, Patch de Lourdes, Teixint Paraules, La Casa de l’Arbre, Puntuak Zenbatzen, Explica’m Teixint, Veoveo Magazine, Somewhere Café i El Cafè de la Mirta.

Switch to mobile version