Autor Entitats
30 Novembre 2014 a 15:00

Copevo i l’Ajuntament de Terrassa organitzen una jornada en el marc POLindústria

El Vallès Occidental, nucli de reptes i oportunitats de la indústria

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, en una de les sessions de l'Orbital 40

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, en una de les sessions de l’Orbital 40 // Imatge del web de l’Orbital 40

El proper 2 de desembre, el Consorci per l’Ocupació i la Promoció Econòmica del Vallès Occidental (Copevo) i l’Ajuntament de Terrassa organitzen a l’espai del Parc Científic i Tecnològic, Orbital 40 la jornada “La Catalunya industrial: visió i aportacions des del Vallès Occidental”.

Aquesta jornada es celebra en el marc de POLindústria, un nou espai de col·laboratiu per a la reflexió, el debat i la cooperació enfocat al desenvolupament industrial vallesà i català, amb un especial èmfasi en el rol que han de jugar els polígons, espais on majoritàriament es desenvolupa aquesta activitat.

Els objectius de la jornada són, en primer lloc, aportar el punt de vista d’empreses i d’institucions per tal de donar valor en la concreció de les polítiques sectorials que s’estan dissenyant a favor de la indústria; en segon lloc, explorar noves formes d’intervenir als polígons industrials per tal de fer-los més competitius i adequats a les necessitats de les empreses localitzades; i en darrer lloc, mostrar la força de la col·laboració i l’associacionisme entre diversos agents com a mecanisme d’innovació i increment de la competitivitat territorial i empresarial.

Està previst que l’acte comenci amb la benvinguda de l’alcalde de Terrassa i president del Copevo, Jordi Ballart; el Director General d’Indústria de la Generalitat, Anotni Maria Grau; i el vicepresident primer de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil.

La primera sessió de la jornada, “De l’estratègia industrial del país a la plasmació territorial: com i què?”, comptarà amb la presència de Joan Miquel Hernández de la Generalitat de Catalunya, que presentarà el pla “Nova política industrial per Catalunya 2014.2020”; en Joaquim Solà, economista i professor de la UAB; i David Garrofé, advocat i secretari general de la CECOT. Els tres ponents establiran un col·loqui per tal de valorar les maneres de traslladar les línies generals del pla a les prioritats i necessitats de la comarca. De la mateixa manera, aquesta sessió també comptarà amb una fila 0 d’institucions com PIMEC, CCOO i UGT, així com també de projectes com la B30, CiT i la Riera de Caldes.

Posteriorment, es desenvoluparà el col·loqui “Els polígons industrials: status quo i perspectives de futur”. L’objectiu és l’anàlisi i proposta de noves mesures del marc legal i normatiu que facilitin la gestió i la dinamització dels espais productius. Per a aquest col·loqui es comptarà amb dos experts en l’àmbit del dret administratiu i urbanístic, el professor Jose Maria Baño – que presentarà l’experiència d’Astúries –, i  el professor Carles Pareja. Es té previst complementar el debat amb la visió d’entitats de referència en aquest àmbit com ara l’UPIC, l’Entitat Urbanística de Conservació dels Bellots, CIMALSA i amb el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Finalment es realitzarà una taula de bones pràctiques titulada “La cooperació com a motor de coneixement i competitivitat” moderada per la UPC de Terrassa, amb l’objectiu de mostrar la força de la col·laboració i l’associacionisme entre diferents agents com a mecanisme d’innovació i increment de la competitivitat. Les experiències exposades són d’abast català i han estat escollides a partir de la convocatòria realitzada per POLacció.

L’últim acte de la jornada serà un resum dels temes exposats i propostes realitzades, a càrrec de l’arquitecta i urbanista Maria Buhigas. Aquesta informació servirà com a  base del grup de treball territorial que es realitzarà amb totes les entitats participants per abordar noves línies d’intervenció en matèria de dinamització del sector industrial de cara a l’any 2015.

El Tinent d’alcalde de Promoció econòmica i innovació de l’Ajuntament de Terrassa, i president delegat de Copevo, Amadeu Aguado serà l’encarregat de la clausura de l’acte.

Switch to mobile version