Autor Societat
28 Novembre 2014 a 17:30

Cerdanyola vol revitalitzar el consum intern pel Nadal

La ciutat s’omplirà de llums i activitats pels nens

Fira de Nadal a Cerdanyola del Vallès

Fira de Nadal a Cerdanyola del Vallès // Imatge del Web de l’Ajuntament de Cerdanyola

Una gran pista de gel, activitats pels infants al parc de Cant Xarau, la fira de Santa Llúcia i la ciutat guarnida per l’ocasió són algunes de les apostes que l’Ajuntament i les associacions de comerciants, hostalers i lleure nocturn de Cerdanyola han preparat des del 5 de desembre al 6 de gener per incentivar l’activitat econòmica aprofitant les dates nadalenques. L’Ajuntament contractarà una desena de joves de la ciutat per informar de les activitats.

L’activitat es centrarà i serà incrementada sobretot en els festius i caps de setmana, així, per exemple el segon cap de setmana de desembre se celebrarà una Fira de Cervesa Artesana, didàctica, de proximitat i, alhora, gastronòmica, on col·laboren els Restaurants del Gremi d’Hostaleria.  I el següent cap de setmana, del 19 al 21 de desembre, es muntarà una Fira de Productes Artesans de qualitat.

La pista de gel tindrà 300 metres quadrats de gel natural i s’instal·larà al parc del carrer Santa Anna.  L’entrada tindrà un preu de 5 euros i serà per a majors de cinc anys, però entre el 9 i el 22 de desembre  les escoles de la ciutat podran gaudir-ne de forma gratuïta als matins. Dins la pista, a més d’una ludoteca i d’ animació infantil, hi són organitzades diverses activitats, com ara una xocolatada el 22 de desembre, un Tió gegant el 23, recollida de cartes per a SSMM els Reis Mags d’Orient els dies 2, 3 i 4 de gener, entre d’altres.

La campanya de Nadal fou un dels temes centrals del darrer Consell de Comerç, celebrat a la sala de plens municipal el passat dilluns 24 de novembre, altres temes van ser la posada en marxa d’una Aplicació informàtica (APP) del comerç local, que oferirà una nova via de difusió als comerços, restaurants i locals d’oci nocturn de la ciutat.  Es van aprovar els dies 8 i 13 de desembre com a festius en què es permetrà l’obertura dels comerços locals el 2015.  També es presentà i oferir els serveis del mediador municipal, per resoldre conflictes entre els ciutadans.

La regidora de Cultura, Montserrat Montiel, va anunciar l’edició especial pel 10è aniversari del Camí de Justicia, activitat que agermana Cerdanyola amb Sant Cugat.  També va presentar el Passaport Vallès Museus, una iniciativa nascuda també amb Sant Cugat, que compta amb la col.laboració de la Diputació de Barcelona i el Patronat de Turisme del Vallès Oriental, i pensada per motivar la coneixença dels museus del Vallès integrats a la Xarxa de Museus de Catalunya, i que es presentarà aviat.

Els Arquers de Cerdanyola van participar també dilluns en el Consell per exposar una iniciativa per col·laborar amb La Marató de TV3, obrint  el seu camp de tir el 14 de desembre perquè qui vulgui, per 3 euros d’aportació voluntària mínim, practicar el tir amb arc. Els diners aniran destinats a La Marató. El CEM, Centre Excursionista de Cerdanyola col·laborarà amb els Arquers muntant caminades que portaran la gent des de la ciutat fins al camp de tir. Cerdanyola Comerç i Serveis va anunciar que col·laborarà amb La Marató destinant els diners que es recullin de la venda d’entrades a la Pista de Gel entre les 12 i les 13h i col·locaran guardioles perquè qui vulgui faci les seves aportacions. L’empresa que muntarà la Fira de Cerveses Artesanes també preparà el diumenge 14  un àpat especial. Una part dels diners de la venda dels tiquets es destinarà també a la Marató de TV3.

Switch to mobile version