Autor Societat
21 Novembre 2014 a 15:30

Cerdanyola crida a la participació del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Des del 26 de novembre fins al 4 de desembre

Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat a Cerdanyola // Dibuix: Nahikari Gudel Hernández

Les entitats que formen la Comissió de Treball de l’Àmbit de la Discapacitat del Consell Municipal de Promoció Social de l’Ajuntament de Cerdanyola fan una crida a participar activament als actes del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que és 3 de desembre, amb l’objectiu de visibilitzar i normalitzar la diversitat funcional a la nostra societat.

Els actes començaran el dimecres 26 de novembre amb un Monogràfic d’Arteràpia i Mim adreçat a professionals i persones participants en les entitats de l’àmbit d’atenció a persones amb discapacitat i/o dependència. Es farà al Centre Cívic Turonet, de 10 a 13.30 h. Organitzat per la Fundació Uszheimer.

El dijous 27 i el divendres 28 de novembre tindrà lloc l’espectacle Petitein, dirigit als infants de 5è i 6è de primària inclòs al programa del Cerdanyola Educa i a càrrec del Grup Catalònia i per a Gent Gran Activa. Es farà al Teatre Ateneu, a les 11 h.

El dissabte 29 de novembre es presentaran els codis QR amb vídeos en llengua de signes de l’exposició permanent i es farà una visita adaptada en llengua de signes per a persones sordes de l’Exposició Olor. Al Museu d’Art de Cerdanyola (MAC), a les 18 h.

El dimecres dia 3 de desembre, dia internacional de les Persones amb Discapacitat, es llegirà Manifest de la jornada a càrrec de les Entitats de la Comissió de Treball de l’Àmbit de les Persones amb Discapacitat de Cerdanyola del Vallès, a la plaça de l’Ajuntament a les 12 h. A continuació, Cantata, on s’interpretarà la cançó “Al teu costat” a càrrec de la Coral Catalònia i amb la participació de les persones de les Entitats de la Comissió.

I, fins al 4 de desembre, es podran visitar les tres exposicions instal·lades a l’Ateneu, que completen el programa:

– Pintem la Diversitat i Cartell del Dia Internacional de la Discapacitat. Dibuixos realitzats pels alumnes de 2n de Primària de les Escoles: Sant Martí i FEDAC Cerdanyola, dins el programa Cerdanyola Educa.

– El quadre Tothom som la ciutat i fotografies de la jornada, realitzat a la Festa de Sant Martí per la ciutadania de Cerdanyola. Amb la col·laboració i suport de l’Escola d’Art de Cerdanyola.

– Exposició Fotogràfica Vivències, exposició de fotografies de les vivències de persones amb diversitat funcional. Lloc: vestíbul i passadissos de l’Ateneu.

El cartell del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat s’ha fet a partir d’un dibuix de la Nahikari Gudel Hernández. La guanyadora és alumna de 2nA a l’escola FEDAC L’Anunciata de Cerdanyola del Vallès.

Switch to mobile version