Autor Societat
20 Novembre 2014 a 16:00

Campanya contra la violència masclista

L’Institut Català de les Dones posa en marxa una campanya de sensibilització

Gira-li l'esquena

Gira-li l’esquena // Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya

L’Institut Català de les Dones, les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya van posar en marxa ahir una campanya unitària institucional de sensibilització sota el missatge “Qui exerceix la violència masclista necessita còmplices. Gira-li l’esquena”.

Amb aquesta campanya, que consta de cinc imatges amb fotografies de persones voluntàries mostrant la seva espatlla despullada i tatuada amb paraules de rebuig a aquesta xacra, l’Institut Català de les Dones es posa del costat de la ciutadania en el rebuig cada cop més generalitzat de la violència masclista. Així, es vol que la contundència del rebuig social de la violència masclista produeixi un canvi en la conducta de qui l’exerceix i que s’avanci, alhora, en una nova cultura de les relacions entre homes i dones.

Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

Aquesta campanya té lloc en motiu que el proper dimarts 25 de novembre es commemora el Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, pel que serà àmpliament divulgada gràcies a la col·laboració i coordinació institucional fins el 30 de novembre. El consens institucional contra la violència masclista es demostra en el Manifest unitari que han pactat la Generalitat de Catalunya, les diputacions i les entitats municipalistes.

Jornada sobre violència masclista i diversitat funcional

D’altra banda, avui tindrà lloc la jornada “Dones diverses, dones en situació de violència masclista”, on hi participaran prop de 250 professionals, i que tractarà d’aprofundir en el seu abordatge a través de l’experiència d’alguns serveis especialitzats i persones expertes.

Diversos estudis demostren que aquestes dones són víctimes d’abusos en una escala més gran que les dones sense diversitats funcionals. Només a la Unió Europea existeixen aproximadament uns 40 milions de dones amb discapacitat, i més del 40% pateix o ha patit alguna forma de violència. En l’imaginari col·lectiu les dones amb discapacitat estan oblidades en base a uns estereotips que no tenen en compte la seva singularitat i les limiten. Cal visualitzar-les des de les aportacions que realitzen i la seva participació activa en la presa de decisions.

[wzslider]

Switch to mobile version