Autor Esports
3 Novembre 2014 a 17:30

Arriba la 16a edició del Cros Ciutat de Sant Cugat

Es manté la iniciativa solidària encetada l’any passat

Presentació del 16è Cros Ciutat de Sant Cugat // Imatge de la web de l'Ajuntament de Sant Cugat

Presentació del 16è Cros Ciutat de Sant Cugat // Imatge de la web de l’Ajuntament de Sant Cugat

Aquest matí s’ha presentat la 16a edició del Cros Ciutat de Sant Cugat, una de les proves atlètiques més participatives del Vallès Occidental, i que se celebrarà el proper diumenge, 16 de novembre. L’acte ha comptat amb la presència del regidor d’Esports, Xavier Tizón, la directora mèdica de IDC Salud Hospital General de Catalunya, Cecília Gras; el president d’ASDI, Enric Tomàs; el director de l’Oficina Municipal d’Esports per a Tothom (OMET), Xavier Requeno; i l’editor del grup de comunicació Totmedia, Ramon Grau.

Aquest any, la principal novetat del Cros és que es podran fer inscripcions on-line a través de la pàgina web de l’OMET; mantenint-se, també, les inscripcions a través de les escoles i l’oficina de l’OMET com en anys anteriors.

També es manté la campanya solidària que es va posar en marxa per primera vegada en l’edició anterior, i aquest any l’entitat que rebrà el suport serà l’Associació de Disminuüts Físics i Psíquics de Sant Cugat (ASDI). Així, tots els participants al Cros podran fer una aportació voluntària a l’oficina de l’OMET en els dies anteriors a la cursa, a la carpa que s’habilitarà al Parc de la Pollancreda el dia de la cursa, o bé fent un ingrés al número de compte ES12 2100 2776 39 02000038453. També es mantindran altres millores que s’han incorporat en els darrers anys, per exemple, l’habilitació d’un aparcament vigilat per bicicletes al carrer Puig i Cadafalch, que aquest any s’ampliarà, per tal que els participants es puguin desplaçar al Cros de manera més sostenible. També es manté la cursa Special Cros per a persones amb discapacitat intel·lectual i el concurs fotogràfic digital sobre la competició.

«El Cros és una activitat que ens omple d’orgull. És una de les proves esportives escolars més importants que tenim a Sant Cugat», ha dit el regidor Xavier Tizón, que també ha valorat positivament que «enguany es mantingui la campanya solidària engegada en l’última edició. Qualsevol ajuda és bona per a les entitats socials». En la mateixa línia s’ha expressat el president d’ASDI, que ha remarcat que «la campanya solidària engegada l’any passat pel Cros ha estat un èxit i un encert», i ha aprofitat per agraïr que enguany siqui l’ASDI qui pugui rebre aquesta ajuda. ASDI, a més, és una entitat que fomenta la participació al Cros, «especialment al Special Cros per a persones amb discapacitat intel·lectual, una cursa que la gaudeixen els corredors, però també el públic».

Per la seva banda, Cecília Gras, directora mèdica de l’IDC Salud Hospital General de Catalunya, que és el principal patrocinador del Cros, ha destacat que «des del nostre hospital volem donar suport a activitats que fomentin els hàbits de vida saludables», posant de relleu la necessitat de «practicar esport amb seguretat i responsabilitat». Finalment, Ramon Grau, editor del grup de comunicació Totmedia, ha explicat que «nosaltres sempre hem volgut donar suport al Cros».

A més del patrocini de l’empresa santcugatenca IDC Salut Hospital General de Catalunya, que fa una aportació econòmica i col·labora amb els obsequis als participants, també hi col·laboren La Mútua de Granollers i el concessionari Fiat Olrait; i també destaca la col·laboració de la secció d’atletisme del Club Muntanyenc de Sant Cugat i el suport del Consell Esportiu del Vallès Occidental Terrassa i la Diputació de Barcelona, i de Cugat.cat i el Diari de Sant Cugat.

Switch to mobile version