Autor Societat
29 Novembre 2014 a 13:00

Arrenca l’estudi de FEMVallès per a construir noves estacions ferroviàries

20 estacions per al 2020

Comparativa entre la xarxa actual del Vallès, i la proposta de xarxa de FEMVallès

Comparativa entre la xarxa actual del Vallès, i la proposta de xarxa de FEMVallès // Imatges de web de FEMVallès

El passat dijous 27 de novembre, l’Autoritat de Transport Metropolità de Barcelona (ATM) va confirmar a la plataforma FEMVallès, la licitació de la redacció de l’Estudi Informatiu per tal d’estudiar, en un context de rendiment i cost, la proposta FEMVallès de construir noves estacions ferroviàries al Vallès.

L’11 de juny del 2013, FEMVallès – una plataforma promoguda per les patronals Cecot, CIESC, la UEI i l’associació Via Vallès – va presentar el projecte “Vallès 20×2020”, consistent en la construcció de 20 noves estacions ferroviàries en les línies existents del Vallès de cara al 2020. Entre les estacions hi destaquen els quatre nodes d’intercomunicació entre les xarxes de rodalies de l’Estat (ADIF) i de la Generalitat (FGC). Durant aquest any i mig, un gran nombre d’empreses i entitats econòmiques, associacions del transport i ambientals s’han adherit a la proposta, i han fet un curs de presentació a diverses administracions i institucions públiques.

Segons FEMVallès, el projecte “Vallès 20×2020” “permetria una millora notable de la qualitat de les línies existents al Vallès en el marc del seu funcionament metropolità i cobriria amb un baix cost (la major part de les estacions són andanes a l’aire lliure) una funció que multiplicarà l’eficàcia del conjunt de la xarxa”. Amb aquest projecte s’assoliria una millora del servei del transport públic d’aquesta perifèria metropolitana ja que només existeix un servei radial respecte del centre de Barcelona.

Switch to mobile version