Autor Política
6 Octubre 2014 a 16:00

Urbanisme, centralitat i mobilitat a Valldoreix

Gent x Valldoreix organitza demà una conferència sobre aquests temes

Plànol dels nous sentits de circulació. Web EMD Valldoreix

Plànol nous sentits de circulació. Web EMD Valldoreix

Demà dimarts, 7 d’octubre, a partir de 2/4 de 8 de la tarda a la Nau de Cultura de Valldoreix, Gent x Valldoreix organitza una conferència per tal de parlar sobre urbanisme, la centralitat i la mobilitat de Valldoreix. Aquests són els temes que van sorgir en la darrera reunió de “Mou-te per Vdx” que va considerar d’interès parlar-ne donada la seva actualitat. L’acte és obert a tothom i hi haurà torn obert de paraula.

A la conferència hi participaran com a ponents en Francesc Muñoz, director de l’observatori de la urbanització de la UAB, Joan Barba, arquitecte urbanista i veí de Valldoreix, Jorge Perea, Arquitecte i urbanista, professor d’urbanisme a l’ETSAB i Xavier Boneta, expert en polítiques urbanes. Presentaran l’acte els representants de Gent x Valldoreix, Jaume Sanmartí i Montse Turu.

Les motivacions de l’acte vénen determinades per com protegir el model urbanístic de Valldoreix, la participació ciutadana en la decisió de grans projectes urbanístics, en si és o no pertinent el projecte que es presenta des de l’EMD per “la centralitat” i què es vol a la plaça del Casal de cultura de Valldoreix. Els organitzadors es declaren com a “veïns que volem parlar amb veïns, tenim molts dubtes i els volem compartir amb tu“. I posen en qüestió que sigui necessària la construcció de 27.000m2 en la zona del casal de Cultura amb 4 edificis amb 40 pisos, 5.000 m2 d’àrea comercial, dues plantes d’aparcament, etc. “L’únic element que veiem raonable és la millora dels espais culturals i la possibilitat d’instal·lar-hi algun comerç o botiga“, diuen.

També acusen l’EMD de “tirar endavant sense cap estudi sobre les necessitats, el finançament, l’impacte urbanístic, paisagístic i ambiental, ni del que aquest projecte urbanístic pot causar en els accessos i carrers de la Vila” i li tiren en cara que “comencen la casa per la taulada quan afirmen que ho faran en l’aprovació inicial“.

Switch to mobile version