Autor Política
2 Octubre 2014 a 11:00

Una delegació del projecte “Ciutats Constructores de Pau” arriba a Barcelona

Salvador Esteve, president de la Diputació de Barcelona, els ha rebut

Diputació BarcelonaEl president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, va rebre ahir al migdia una delegació del projecte Ciutats Constructores de Pau, promogut per l’Ajuntament de Sant Boi junt amb la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat i l’Institut de Drets Humans de Catalunya. La delegació, encapçalada per cinc dels sis activistes per la Pau que visitaran del 30 de setembre al 10 d’octubre tretze municipis de Barcelona, té l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre la importància de la lluita per a la construcció de la pau i els drets humans.

Ciutats Constructores de Pau vol donar a conèixer la tasca de diferents activistes per la Pau, mostrar la seva solidaritat i donar suport a la seva feina, sovint realitzada a costa de la seguretat personal. El projecte vol també fomentar l’intercanvi d’experiències entre activistes de diferents llocs del món, donar a conèixer les arrels, la situació i els efectes que els conflictes armats generen al món. Amb això, s’intenta enfortir la promoció i la defensa de la pau i els drets humans entre la ciutadania de les ciutats participants.

La delegació va visitar ahir la Diputació de Barcelona i va comptar amb noms com Issa Amro, membre de diverses organitzacions d’acció no violenta per treballar contra la ocupació israeliana a Hebron; Meir Margalit, investigador de la comunitat jueva a Palestina i un dels fundadors de l’organització Comitè Israelià contra la Demolició de Cases; Diego Quiroga Bonilla, membre de l’associació colombiana Acción Colectiva de Objetores y Objetoras de Conciencia, organització formada per joves que tenen en comú la lluita pel respecte de la llibertat de consciència i el dret a rebutjar la participació en qualsevol exèrcit militar i en la guerra; Chema Caballero, ex missioner Javerià que va dirigir un programa de rehabilitació de menors soldats a Sierra Leona; i Txema Urkijo, que va ser portaveu de la coordinadora paficifista Gesto por La Paz, director de Drets Humans i assessor de la Direcció de Víctimes al Departament de Justícia del Govern Basc. A més, Caddy Adzuba, periodista congolesa i activista per la Pau i els drets de les dones, recentment guardonada amb el Premi Príncep d’Astúries de la Concòrdia 2014, perseguida per la seva denúncia a la violència que s’exerceix contra les dones, s’incorporarà al projecte el pròxim dissabte 4 d’octubre.

Aquesta visita a la Diputació de Barcelona s’emmarca dins d’un projecte comú de tretze municipis de la demarcació de Barcelona: Barberà del Vallès, Castelldefels, el Prat de Llobregat, Gavà, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Sant Vicenç dels Horts, Sant Cugat del Vallès, Granollers, Terrassa, Esplugues de Llobregat, Molins de Rei i Viladecans; i compta amb la col·laboració de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat i l’Institut de Drets Humans de Catalunya i el suport del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la Diputació de Barcelona, Casa Amèrica de Catalunya, l’Institut Català Internacional per la Pau, el Fòrum de Síndics, Síndiques, Defensors i Defensores Locals i Transports Metropolitans de Barcelona.

En tots aquests municipis s’han programat diverses activitats i trobades.

Cinc activistes de Ciutats Constructores de Pau visiten la Diputació de Barcelona

Cinc activistes de Ciutats Constructores de Pau visiten la Diputació de Barcelona // Imatge cedida per la Diputació de Barcelona

Switch to mobile version