Autor Política
1 Octubre 2014 a 9:00

Un clam per la consulta envaeix l’Ajuntament

Centenars de persones mostren el seu rebuig a la suspensió del TC

[wzslider]

A les set de la tarda d’ahir, 30 de setembre, començava oficialment l’acte convocat per l‘ANC i Òmnium a les portes dels ajuntaments catalans. Sant Cugat no va ser menys i centenars de persones es van apropar a la casa de la vila per mostrar el seu rebuig a la suspensió de la consulta sobiranista del proper 9 de novembre.

L’acte es va realitzar a dins de l’Ajuntament amb la presència de representants de les entitats convocants i de l’alcaldessa de la ciutat, Mercè Conesa. Amb l’interior de la planta baixa de l’Ajuntament ple de gom a gom, centenars de persones es concentraven també a fora de l’edifici malgrat la pluja.

Els crits d‘independència, volem votar, l’estelada a l’Ajuntament o fora la bandera espanyola es repetien com a consignes d’un espectacle festiu, reivindicatiu i il·lusionant per a molts dels presents. De fet, entre els parlaments, crits i l’himne s’escapava alguna llàgrima. Entre el públic, representants de molts partits i consignes de tot tipus com la de l’esquerra independentista i la seva crida a la desobediència.

Amb l’Ajuntament tenyit de groc i ple de banderes, Conesa treia a la llum la seva vessant més reivindicativa: “Poden suspendre els parlaments, poden suspendre els decrets, poden limitar-nos els actes administratius. Creuen que es tracta un acte administratiu el que estem fent avui? És que no se n’estan enterant de res. No és un tema de lleis, ni reglaments ni d’actes administratius. És un tema de la voluntat popular i del dret dels ciutadans i ciutadanes de decidir sobre el seu destí i el seu futur”.

L’alcaldessa també va utilitzar un dels arguments més repetits pels independentistes, “també defensem que aquells que vulguin votar que no, puguin votar que no”. “Què poden fer? Que ens inhabilitin els alcaldes? És igual, vindrà un altre alcalde que pensarà com jo i un altre com jo…”. Conesa va animar a Artur Mas a seguir amb el procés. En acabar el discurs, tothom va esclatar a cantar Els Segadors amb les mans en alt simulant la senyera amb els dits.

Switch to mobile version