Autor Cultura
1 Octubre 2014 a 10:30

Tot a punt pel XXV Concurs de Castells de Tarragona

Els Gausacs, el dissabte 4 d’octubre

Imatge d'arxiu de Gausacs // Foto: Xavier Boix

Imatge d’arxiu de Gausacs // Foto: Xavier Boix

Aquest cap de setmana se celebra el XXV Concurs de Castells de Tarragona, un concurs que se celebra cada dos anys, i que enguany es divideix en tres jornades: la primera, celebrada el passat 28 de setembre, que es va haver de suspendre a la segona ronda a causa de la pluja; i dues jornades aquest cap de setmana, el dissabte dia 4 i el diumenge dia 5 d’octubre.

La jornada del dia 5 és en la què participen les 12 colles millor classificades – enguany, com en anteriors edicions, però, són les 13 primeres colles, donada la renúncia dels Minyons de Terrassa de participar en el concurs – en el rànquing, mentre que el dia 4 actuaran les colles entre el 14è i el 31è lloc. Dissabte passat, 28 de setembre, ho van fer la resta de colles, fins a la nº 41.

El Concurs de Castells de Tarragona té unes normatives específiques, que es poden consultar a la pàgina web dedicada a aquest concurs, en aquest enllaç.

El dissabte, dia 4, hi participaran els Gausacs de Sant Cugat, que ocupen la 16a posició en el rànquing.

Els de Sant Cugat han participat anteriorment en dues edicions del concurs, la primera, l’any 2000, en què les normes eren diferents i, a banda de les 12 millors colles, hi actuaven les colles de Tarragona que no formaven part del rànquing i dues colles convidades. Fa dos anys, amb la nova normativa, van quedar classificats, com enguany, per a la jornada de dissabte, en què van rebre el reconeixement del món casteller després d’haver de desmuntar una torre de 8 amb folre en la primera ronda i el 3 de 8, i protagonitzar una espectacular remuntada amb un 4 de 8 en la tercera ronda, la torre de 8 amb folre en la quarta, i un 3 de 8 en la cinquena, quedant, doncs, en segona posició.

Els Gausacs, a través de les xarxes socials, han fet tota una declaració d’intencions, mitjançant el lema Octaviem La Tàrraco, cosa que fa preveure que es marquen l’objectiu de realitzar les millors seves millors construccions de vuit.

Els de Sant Cugat, tal com es va definir en el sorteig de l’ordre d’actuació de cada colla, ho faran en novena posició en cada ronda.

Switch to mobile version