Autor Societat
31 Octubre 2014 a 16:00

Sant Cugat millorarà la distribució d’aliments amb eQuàliment

Creu Roja, Càrites i els Serveis Socials l’implantaran a la ciutat

Imatge dels diferents responsables de Serveis Socials i de les entitats solidaries de Sant Cugat. // Imatge cedida per l'Ajuntament de Sant Cugat.

Imatge dels diferents responsables del projecte a Sant Cugat. // Imatge cedida per l’Ajuntament de Sant Cugat.

Els Serveis Socials de l’Ajuntament de Sant Cugat i les entitats Creu Roja i Càritas estan treballant conjuntament per implantar el projecte eQuàliment, per millorar la distribució d’aliments entre les persones més necessitades del municipi.

La tinenta d’alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, el regidor de Serveis Socials, Raül Grangé, la coordinadora de Càritas a Collserola, Amèlia de Juan; el coordinador de Creu Roja a Sant Cugat, Rubí i Valldoreix, Xavier Royo; José Antonio Lavado, en representació de la consultoria Bidea; i Jaume Roqué, en representació de Districte Digital, van presentar el 30 d’octubre el projecte a l’Ajuntament.

eQuàliment és un sistema que unifica en una sola base de dades tots els elements que intervenen en la gestió i distribució d’aliments. D’aquesta manera, les entitats poden planificar la rebuda i distribució d’aliments, les puntes de necessitat i el seguiment dels ajuts cas per cas. Aquesta eina permetrà a les entitats i als Serveis Socials treballar d’una manera molt més eficient i que beneficiarà molt més a aquells que ho necessitin. Es tracta, en resum, d’una aplicació fàcil, optimitzada i accessible que només necessita una connexió a internet.

Gran satisfacció per la implantació del projecte

Els responsables dels Serveis Socials de l’equip de govern veuen amb molt d’optimisme la implantació d’eQuàliment. Susana Pellicer, tinenta d’alcalde de Serveis a la Ciutadania, ha destacat que “aquest és un pas més que fa Sant Cugat per convertir-se en una social smart city”, mentre que Raül Grangé, regidor de Serveis Socials, ha afegit que és una gran eina “per treballar a llarg termini”.

D’altra banda, Xavier Royo i Amèlia de Juan, responsables de Creu Roja i Càritas respectivament, també han destacat que es tracta d’una “eina molt útil que facilita molt la feina d’organització”.

Actualment eQuàliment està implantat en municipis que representen el 30% de la població catalana i vol seguir creixent. Recentment ha rebut el premi de la Fundació Barcelona Digital a la innovació en la categoria d’impacte social.

Switch to mobile version