Autor Economia
31 Octubre 2014 a 15:00

PIMEC Vallés Occidental aposta per obrir mercat a Sud-àfrica

Així ho van destacar a la jornada “Doing Business in South Africa”

Representant de Practical Team, Sr.Javier Monge, la Directora del Departament Internacional de Pimec, Sra. Miriam Sabaté, el President de Pimec Vallès Occidental, Sr.  Francesc Elias, l’ambaixadora plenipotenciària de Sud-àfrica a Espanya i Andorra, Fikile   Magubane, la directora del Pla Àfrica i cap dels mercats d’Àfrica i Orient Mitjà d’ACCIÓ, Sra.Carmen González, el President de PIMEC Barcelona, Sr.Víctor Campdelacreu, i el Sr.   Miguel Angel Orjales de Abegglen&Crawford // Imatge cedida per Pimec

Representant de Practical Team, Sr.Javier Monge, la Directora del Departament
Internacional de Pimec, Sra. Miriam Sabaté, el President de Pimec Vallès Occidental, Sr.
Francesc Elias, l’ambaixadora plenipotenciària de Sud-àfrica a Espanya i Andorra, Fikile
Magubane, la directora del Pla Àfrica i cap dels mercats d’Àfrica i Orient Mitjà d’ACCIÓ, Sra.Carmen González, el President de PIMEC Barcelona, Sr.Víctor Campdelacreu, i el Sr.
Miguel Angel Orjales de Abegglen&Crawford // Imatge cedida per Pimec

El passat 21 d’octubre, l’Esadecreapolis de Sant Cugat del Vallès va acollir la “Doing Business in South Africa”, una jornada organitzada per la patronal PIMEC i per les consultores especialitzades Abegglen&Crawford i Practical Team amb l’objectiu de donar a les empreses de la comarca les claus per obrir mercat a Sud-àfrica.

La jornada va comptar amb les intervencions de l’ambaixadora plenipotenciària del país africà a Espanya i Andorra, Fikile Magubane; el president de PIMEC Barcelona, Victor Campdelacreu; el president de PIMEC Vallès Occidental, Francesc Elías; i el director general de Practical Team, Javier Monge; i el soci director d’Europa d’Abegglen&Crawford, Miguel Angel Orjales.

Al llarg del matí,es va presentar un anàlisi macroeconòmic i sectorial de Sud-àfrica, el major importador del continent africà, que exposava  les necessitats que té el país. Durant la seva intervenció, Monge va exposar les oportunitats que ofereix el nou mercat per a les empreses catalanes, tenint en compte les grans expectatives de creixement i potencialitat de la zona i les facilitats burocràtiques i legals que hi ha per accedir-hi.

Per la seva banda, Orjales va presentar un anàlisi del país com a nou mercat estratègic, explicant la presència i posicionament de les empreses espanyoles a l’Àfrica del Sud. Actualment, tal i com va explicar Francesc Elías, hi ha gairebé 80 empreses catalanes que ja han pres contacte i gairebé 200 que ja han fet alguna activitat als països de la Southern African Development Community.

La Doing Business in South Africa també va comptar amb la presència de la directora del Pla d’Àfrica i cap dels mercats africans i d’Orient Mitjà d’ACCIÓ, Carmen Gonzalez, i de la directora del Departament internacional de PIMEC, Míriam Sabater.

A més, la patronal ha establert un nou acord de col·laboració Country Manager amb les consultores presents a la jornada per ser present a Sud-àfrica amb l’objectiu d’oferir “el millor servei” als seus socis.

Switch to mobile version