Autor Política
13 Octubre 2014 a 14:30

“Moguda” amb les estelades a Sant Cugat

Sant Cugat es desperta plena d’estelades i JERC i JNC “se n’alegren”

Pol Moragas (JNC) i Lluc Cahís (JERC)

Pol Moragas (JNC) i Lluc Cahís (JERC) // Foto: Xavier Boix

Amb una convocatòria amb caràcter d’urgència les JNC i les JERC ens feien anar ahir al migdia als Quatre Cantons. No sabíem què havia passat i és clar, no ens ho volíem perdre atenent al dia que era. Els compareixents, els dos màxims responsables de les dues organitzacions juvenils locals. Estaven contents, com el que ha fet una petita heroïcitat i després la comparteix. Però resulta que no l’havien fet ells, ells “només se n’alegraven”.

Amb l’escenografia perfecte, una filera d’estelades a l’entrada del parking dels Quatre Cantons, el president de les JERC, Lluc Cahís prenia paraula per dir que “aquest matí Sant Cugat s’ha despertat ple d’estelades, la societat civil ha donat resposta a la inactivitat de l’ajuntament, volem que canviïn d’una vegada la bandera espanyola per una estelada i estem molt contents que la JNC doni resposta al nostre reclam malgrat no hi hagi prou resposta de CiU. Fem aquesta roda conjunta perquè en l’eix nacional hi hem de ser tots, avui estem amb ells i demà hi serem amb les CUP, Omnium, ANC, Arran, etc“.

Per part de les JNC, Pol Moragas, destacava “el fet que la ciutat està compromesa amb el procés que està vivint el país, destaquem la unitat que a nivell de país hi ha i que visualitzem els dos que estem aquí i demanem a la resta que la reflectim a nivell local” . Justament sobre la unitat d’acció li vàrem preguntar als dos responsables, “la unitat nacional s’ha d’escenificar a nivell local, estem en un punt de partida i la unitat l’hem de construir perquè l’oponent és molt gran“, afirmà en Cahís. Però no sembla que per l’acció d’ahir s’hagués fet una convocatòria de la resta d’organitzacions massa ben preparada, mentre el portaveu de les JERC ens deia que “ho hem parlat amb Arran i els Joves de l’ANC però no podien per qüestions logístiques” a Twitter no semblava que la convocatòria hagués estat massa ben “lligada”, Arran Sant Cugat responia al seu compte de Twitter “no hi ha hagut cap proposta formal per part de @jercsantcugat. Per la propera vegada, una mica més de rigor. Gràcies“.

La moguda de les estelades de Sant Cugat a twitter

En la compareixença els dos màxims responsables van deixar clar que la iniciativa de penjar les estelades havia estat de “la societat civil” i, en cap cas, de les organitzacions que ells representaven. Però sí van donar totes les dades sobre la quantitat d’estelades que hi havia penjades, més de 100, i els llocs on eren: “l’accés a la ciutat a l’arrabassada, per ESADE, la rotonda de Coll Favà, al Leonardo, els Quatre Cantons, l’Eroski, el pont de l’AP-7 i, fins i tot, el detall que a Can Cadena es va despenjar de seguida per algú que no sabien qui havia estat“.

Però una vegada més a les JNC els va fallar els seus correligionaris de CDC perquè només unes hores més tard es feia públic que l’alcaldessa Mercè Conesa ordenava despenjar les estelades per tal de complir l’ordenança d’espai públic. De res servia doncs les declaracions del líder de les JNC que deia al matí que “donem suport al que deia les JERC i vaig parlar amb l’alcaldessa perquè treies el dia de la hispanitat la bandera espanyola i continuem en converses perquè porti l’estelada de Lluís Millet a l’Ajuntament“. No li devia fer cap gràcia al Pol Moragas trobar-se a Twitter que els seus companys de roda de premsa només dues hores després ja li demanessin explicacions per la retirada del que una estona abans estaven celebrant com a triomf.

Switch to mobile version