Autor Societat
31 Octubre 2014 a 13:30

Més de 100 restaurants participen a la campanya “Acaba’t el plat a casa”

Campanya "Acaba't el plat a casa"

Campanya “Acaba’t el plat a casa” // Imatge cedida pe Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental

El passat 13 d’octubre es va presentar a la Nova Jazz Cava de Terrassa el programa d’accions contra el malbaratament alimentari del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental.

Amb la campanya “Acaba’t el plat a casa”, l’objectiu del Consorci es reduir el menjar que es llença al sector de la restauració i implicar al màxim de restaurants possibles perquè incloguin aquest hàbit en els seus establiments. La iniciativa ha rebut suport dels Gremis Empresarials d’Hostaleria i Turisme de Sabadell i Terrassa així com de la Diputació de Barcelona.

I de moment té èxit. Més de 110 restaurants ja formen part del “Restaurants Recooperem” i fan possible que els seus clients s’enduguin els aliments que han sobrat a casa. El Consorci ha facilitat als restaurants tot tipus de carmanyoles (unes 10.000) i bosses perquè puguin consumir-los a casa sense cap problema.

Amb l’objectiu de reduir l’impacte ambiental dels elements d’un sol ús d’aquesta campanya, el material és compostable i, per tant, s’ha de llençar al contenidor orgànic. D’aquesta manera es transformaran en compost i no suposaran un augment dels residus de plàstic.

A la pàgina web de la campanya, www.cresidusvoc/recooperem, la ciutadania podrà trobar tots els Restaurants Recooperem situats en un plànol de la comarca o cercar‐los per municipi.

Switch to mobile version