Autor Entitats
24 Octubre 2014 a 17:48

Les entitats envoltaran el Monestir amb la Festa de Tardor

Aquest any recorden que “Sant Cugat va decidir: 0,7%

Cartell Festa de Tardor

Cartell Festa de Tardor // Imatge cedida

Des del passat 3 de setembre les entitats de Sant Cugat es reuneixen per organitzar l’aplec més genuí del que podem anomenar la participació “de baix a dalt“. En aquella primera assemblea es parlava ja de quin podia ser l’eix conductor de la Festa de Tardor d’enguany que sòl anar al voltant dels esdeveniments que passen al país o bé que estan relacionats amb la pròpia festa i les entitats que l’organitzen.

En aquella assemblea es van proposar dos lemes, un que fes referència al procés nacional i l’altre que en fes als 20 anys de les acampades que van tenir lloc a Catalunya per demanar que es destinés el 0,7% dels pressupostos públics a la cooperació internacional. Sant Cugat en va ser un exemple, ho explicàvem fa dos dies en aquesta entrevista al Dani Gómez-Olivé. En la primera assemblea es va decidir per majoria que el lema de la Festa de Tardor fes referència a aquesta segona qüestió, proposada per Intermón – Oxfam i el manifest el redacta la Xarxa Solidària, plataforma que coordina les entitats santcugatenques que treballen en aquest àmbit.

En la següent assemblea del 23 de setembre es va decidir el lema de la Festa de Tardor: “Sant Cugat va decidir:0,7%” i el text explicatiu d’aquest: “L’Ajuntament de Sant Cugat fa 20 anys, arran d’una acampada reivindicativa que va comptar amb el suport de moltes entitats i que partia de la recomanació de l’ONU, va aprovar destinar el 0,7% dels seus ingressos propis a l’ajut al desenvolupament. Avui, doncs, commemorem aquella acampada i l’assoliment del 0,7%”.

L’espai ocupat aquest any, a diferència de l’any passat, serà el de la Plaça de l’Om, Plaça Octavià i Plaça del Rei. El 7 d’octubre es va aprovar el manifest que es llegirà diumenge a les 12 del migdia a la Plaça Octavià, per unanimitat – us l’ adjuntem en aquesta notícia – i, a més, es va aprovar demanar a l’ajuntament actualitzar la placa que hi ha a la plaça Josefina Mascareñas amb els lemes de la Festa de Tardor, perquè l’any que ve es celebrarà el 40 aniversari.

A més, cal saber que les entitats que participen a la Festa de Tardor, financen una part important de la festa amb una quota de 50 euros.

Les entitats i les propostes

Les activitats de la Festa de Tardor comencen aquesta tarda amb activitats que ja hem anat avançant com la que organitza la CUP al Casino de La Floresta a 2/4 de 8 – xerrada-debat “quin paper hi juguen l’esquerra i els moviments socials en el procés sobiranista” – i la presentació del documental “FesCamp 14. Mira-sol el seu Futur“, a càrrec de Cíclica Associació i el Club Muntanyenc a l’Ateneu a les 7 de la tarda.

Demà dissabte hi ha una festa de la castanyada organitzada per l’Associació de Veïns de Coll Favà durant tot el dia, la Marxa del Corredor Verd organitzada pel Club Muntanyenc, el Mercat de Pagès de l’Ateneu a la Plaça de Sant Pere de 9 a 2, una Gimcana organitzada pel Qbasket a la Plaça del Rei de 9 a 2, la Coordinadora d’Entremesos organitza organitza activitats culturals a la Plaça Octavià tot el matí, CESAL fa una xocolatada solidària a les 11 al mateix lloc, UNIPAU presenta el guardonat amb el Memorial Joan XXIII per la Pau a les 7 a la Casa de Cultura, a les 8 comencen el Festival TRONA i a les 9 els Diables el Correfoc i els Trabucaires la seva cercavila a la Plaça Octavià.

I diumenge, de 10 a 2 del matí podreu trobar a l’entorn del Monestir la Fira d’Entitats, que aplega parades de més de 50 entitats de diferents àmbits i un munt d’activitats. A les 11, l’ANC i Òmnium organitzen una xerrada a la Plaça del Rei sobre el Dret a Decidir i el futur de Catalunya, Intermón Oxfam organitza tres performances a les 11, 12:15 i 13:50 a la Plaça Octavià, Can Ninot oferirà titelles a les 11:30 i Dansa a les 13:30 al mateix indret. La Plataforma per la Llengua organitza el Tercer Superdictat a la Creu de Terme a les 12. El Centro Castellano Manchego oferirà les seves Migas a la Plaça del Rei a partir de les 12 del migdia. Els tallers de teatre Sílvia Serván faran una mostra del seu teatre a 2/4 d’1 a la Plaça Octavià i el Club Muntanyenc a la mateixa hora però a la Plaça del Rei, una mostra de Rítmica.

I si passeu per les paradetes de les entitats podeu trobar-hi un espai de llibreteca a la de l’Ateneu, exposició i venda d’artesania a la de Bon dia Gàmbia, màgia de prop a la de Can Ninot, una xocolatada a la de CiU, una mostra de fisioteràpia per a gent gran a la de CAVIS, una exposició interactiva de la fauna secreta de la riera, un taller de menjadores per ocells i un taller de confecció de refugis per insectes a la del Mussol, un espai social i cultural per a famílies amb llibres i activitats a la del Institut per la Infància, una mostra de puntaires fent puntes de coixí a la de La Unió, pintar i confeccionar Haimas a la de SCAPS, tennis taula i bàsquet 3×3 a la de la UESC i la presentació de la cooperativa de dones de Vontovorona i dels seus productes d’artesania i costura i la creació d’un mural sobre la temàtica dels baobabs a la de Yamuna.

Que fruïu molt de la Festa de Tardor!

Programa Festa de Tardor

Switch to mobile version