Autor Política
7 Octubre 2014 a 10:00

L’avantprojecte de la Llei de Col·legis Professionals s’enllestirà abans del novembre

Ho va anunciar divendres el conseller

Germà Gordó

Germà Gordó davant els representants dels col·legis professionals // Imatge cedida pel Departament de Justícia

El govern català tindrà enllestit l’avantprojecte de la Llei de Col·legis Professionals abans del novembre. El conseller de Justícia, Germà Gordó, ho va assegurar divendres, després de donar suport a la campanya d’expedició de visats que han endegat 23 col·legis professionals. Una vegada aprovat l’avantprojecte, la llei haurà d’entrar en el debat parlamentari i encara hauran de passar alguns mesos abans que s’aprovi definitivament.

El conseller va avançar en el seu anunci que la nova legislació es convertirà en un paraigua més ampli per acollir col·legis professionals de titulats superiors i no només els universitaris, com passa actualment. “Així fem una aposta, com a govern i societat, per la formació professional”, va explicar Gordó. El conseller també va anunciar que la llei obligarà els col·legis a incorporar l’assegurança, perquè “tenim l’obligació de protegir els consumidors”.

El titular de la cartera de Justícia va voler mostrar el seu suport a la campanya que han engegat 23 col·legis professionals de l’àmbit de l’arquitectura i les enginyeries tècniques per reivindicar el seu paper i evitar l’intrusisme. Aquestes organitzacions expedeixen visats que acrediten els seus integrants com a membres del col·legi. “És una lluita contra les males pràctiques i l’intrusisme. Aquesta campanya és en benefici dels col·legis, però sobretot del ciutadà”, va sentenciar Gordó.

El conseller no es va estalviar les crítiques a l’esborrany de la llei estatal de col·legis professionals. “Vol tombar en bona part el que és el sistema col·legial català”, va protestar Gordó. El responsable de Justícia va lamentar que “en comptes de protegir allò que surt de la societat, el que es fa des del govern de l’Estat és posar traves a les estructures sorgides de la societat, com els col·legis professionals”.

Switch to mobile version