Autor Bàsquet
14 Octubre 2014 a 11:00

L’ansietat pot amb el Qbasket

El sènior masculí juga bé però no guanya

Qbasket - Sant Quirze

Qbasket – Sant Quirze // Foto: Xavier Boix

Després de guanyar a Mollet els d’Ernest Santana podien recuperar el pols d’aquesta nova categoria jugant de locals amb un Sant Quirze que compareixia amb un equip molt potent. Però no va ser possible. Al principi del partit els locals van jugar de forma molt ordenada, en defenses individuals ambdós equips, Martín imposava els seus centímetres i s’arribava amb bon encert en els atacs a un 21-12 a 3′ del final. A 1′ de l’acabament del primer quart el Qbasket posà en pràctica una 2-2-1 pressionant que trencava l’atac visitant i que permetia anar-se al descans amb un còmode resultat de 25-18 que feia somniar amb un resultat de NBA.

Però al segon quart el Sant Quirze va començar a rutllar lentament, després que els de Santana d’inici marxessin encara de 10 punts al minut 2, 30 – 20, amb una bona defensa que tancava els passis interiors. En els 3′ posteriors els visitants fan un parcial de 7-0 seleccionant molt bé els atacs a diferència del Qbàsket, al que li entra de sobte l’ansietat en atac per acabar de pressa i dona facilitats als de Sant Quirze tant defensius com en els rebots. A 1′ del final els visitants retallen fins el 33-32, a 50″ el Qbasket no resol el seu atac amb solvència i a 25″ el Sant Quirze acaba bé el seu darrer atac superant per primera vegada els locals en el marcador i anant-se al descans per davant, 33-34.

Comença el tercer quart amb dos atacs consecutius dels visitants entre els quals un triple dels que fan mal. El Qbasket ataca sense idees, forçant les jugades, sense paciència, a diferència dels visitants. Fins al minut 4 no fan la primera cistella en joc. Serà Dardé el que es posarà l’equip a l’esquena durant una estona. El parcial al 5′ és de 39-42, no perden la cara al partir els de Santana, gràcies a la bona defensa. Però dues badades en defensa faciliten que els de Sant Quirze se’n puguin anar al final del quart de 7 punts, 44-51.

I arriba el desenllaç. Comença el quart temps amb un intercanvi de cistelles. Han fet en dos quarts menys punts que en el primer quart. A 5′ pel final el Qbasket es posa a 3 punts després d’un triple d’Enric. Segueixen diversos atacs on els nervis s’imposen i no hi ha cistella, fins que el Qbasket selecciona millor i després d’una falta d’atac, Dardé posa el Qbasket a 1 punt del Sant Quirze, 56-57 a 3′ del final. El Sant Quirze canvia la defensa a 1-3-1, però torna a encistellar Mario Dardé i retalla la diferència a 1, 58-59. El Sant Quirze fa estona que juga amb 5 homes baixos, la qual cosa incomoda els homes de Santana. Però aquests ho aprofiten bé a 53″ donant una pilota al pal baix a Martín que acaba bé i retalla l’avenç dels visitants, 60-61. El Qbasket dona massa facilitats en l’atac posterior i encistella el Sant Quirze des del pal alt, 60-63. A 20″ ataquen els locals i “els deixen” encistellar des de sota per posar-se a 1 altra vegada, 62-63. Fan falta els locals i demanen temps mort. Els visitants no fallen els tirs lliures, 62-65 i en l’atac posterior els locals erren en el llançament de 3. S’acaba el partit amb el resultat de 62-65.

Al final del partit, Ernest Santana, en declaracions a aquest mitjà, assumí que el seu equip havia jugat un “partit molt complicat, amb un rival molt expert en la categoria, em quedo amb la imatge del primers 10′ on realment a través de la defensa hem gestionat molts bons atacs, uns 3r i 4rt quarts on hem desconnectat del partit en defensa i atac però on ells no ho han aprofitat massa perquè no han marxat de més de 7 o 8 punts i un 4rt temps de voler i no poder“. Un equip amb poca paciència en atac, doncs? “tenim un equip molt jove i ens trobem amb el handicap que volem solucionar amb el cor més que amb el cap, ens queda seguir treballant, però tenim un equip molt competitiu que treballa molt, no tinc cap queixa, assumeixen molt bé els conceptes i només ens fa falta canviar el xip en els moments en els que estem a sota“. La propera setmana juguen fora, a Caldes, amb un equip amb números similars al Qbasket, no serà fàcil, però aquest equip és capaç de tot.

Switch to mobile version