Autor Societat
30 Octubre 2014 a 17:30

L’AMB rebutja reblir la pedrera Berta amb bales d’Ecoparc

Fer-ho suposaria un impacte mediambiental

Pedrera Berta

Imatge del web de l’Ajuntament de Sant Cugat

El govern de l’Àrea Metropolitana de Barcelona va aprovat abans d’ahir una moció de rebuig al projecte de reblir la Pedrera Berta amb residus que no siguin terres netes i/o residus de la construcció.

Aquesta moció argumenta que la Pedrera Berta, que es troba situada al Parc Natural de Collserola, el fet de reblir-la amb residus que no fossin terres netes podria suposar un impacte sobre l’espai protegit de Collserola.

L’alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, va defensar durant la moció que “som davant un passa important per la protecció ambiental de tots els municipis de l’àrea metropolitana davant el perill de contaminació dels aqüífers” i va agrair a la resta de grups la seva aprovació per unanimitat.

D’aquesta manera l’AMB fa costat a les sol·licituds plantejades pels Ajuntaments de Sant Cugat i el Papiol i denuncia la posició adoptada  per l’agència de Residus que evita qualsevol responsabilitat en quant a la qualitat del producte, que autoritza a posar a la Pedrera Berta.

A partir del 2015 les bles procedents de l’Ecoparc ja no es podran gestionar com a subproducte i no seran aptes pel rebliment de la Pedrera Berta però si podran ser dipositades en el territori sense estar programada la seva retirada.

Per tot això, la moció  rebutja el rebliment i restauració de la Pedrera Berta amb qualsevol residu que no sigui compatible amb el medi on es troba” i demana que  “al futur Pla Especial del Parc Natural de Collserola es prohibeixi expressament els materials no inerts o els materials inertitzats, autoritzant únicament els materials inerts.

La moció exigeix al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat que modifiqui l’article 39 de les actuals normes urbanístiques del Pla especial de Collserola.

Switch to mobile version