Autor Societat
10 Octubre 2014 a 8:30

L’Ajuntament destina més de 200.000 euros a la cooperació internacional

El consistori treu pit d’atorgar el 0’7% del pressupost a la causa

Presentació dels resultats dels ajuts destinats a projectes de cooperació indirecta

Presentació dels resultats dels ajuts destinats a projectes de cooperació indirecta // Foto cedida per l’Ajuntament

207.781’19€ és la xifra que l’Ajuntament de Sant Cugat destina aquest 2014 a la cooperació internacional. Amb aquesta quantitat, un 6’7% més que l’any anterior, es financen 18 projectes anuals i bianuals a països del Magrib, Amèrica Central i del Sud, zones en conflicte i països originaris de la migració que rep la ciutat. Més concretament Bolívia, Equador, Hondures, Índia, Madagascar, Malawi, Marroc, Moçambic i Palestina.

El repartiment d’aquests diners entre els projectes es realitza seguint el Pla Director de Cooperació i Solidaritat Internacional. D’aquesta manera, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament destaca els projectes d‘increment de la capacitat de desenvolupament econòmic sostenible, els destinats a guanyar l’autonomia de les persones mitjançant programes educatius o de drets humans, entre d’altres, i els destinats a promoure les relacions internes de les comunitats en afers socials.

La presentació d’aquest finançament a projectes de cooperació, ahir a la tarda en roda de premsa, va servir perquè l’equip de govern tragués pit en considerar-se un exemple per destinar el 0’7% del pressupost municipal a programes d’aquesta índole. Si bé, obviant les peticions d’alguns partits de l’oposició d’ascendir aquest percentatge a l’1%, tal com ja havia tingut Sant Cugat anys enrere.

D’aquesta manera, la tinenta d’alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, no va dubtar en defensar la feina feta assegurant que “és necessari que els municipis ajudem els projectes de cooperació de les entitats, perquè som un actor essencial en el procés solidari”.

Switch to mobile version