Autor Bàsquet
19 Octubre 2014 a 12:33

La UESC xoca contra la realitat de la Lliga Catalana i perd

Les presses i l’individualisme juguen en contra dels vermell i negres

UESC - CB Argentona

UESC – CB Argentona // Foto: Xavier Boix

Ho deia al final del partit l’entrenador de la UESC Marc Guillem, fins el moment, jugant d’aquesta forma s’havien tret endavant els partits. Però amb equips que demanen més qualitat no n’hi ha prou. Ahir l’adversari era el CB Argentona. El seu lloc a la classificació, amb dues victòries i dues derrotes, era el resultat d’un començament a la lliga més dur que el dels vermells i negres i es va demostrar que és un bon equip. La UESC haurà de millorar els seus recursos col·lectius, que no els individuals que en té molts, per poder plantar cara a equips més complets.

El primer quart es va caracteritzar per les imprecisions, juguen Suso, Curto, Vilavella, Balagué i Reyes per la UESC amb un joc esbojarrat on van predominar les defenses individuals per sobre dels atacs. La primera cistella va ser pels visitants però a partir d’aquí va seguir un intercanvi amb pocs punts que va acabar amb un curt 11-15 al final dels 10′. Per la UESC només Balagué tenia encert des de l’exterior i Reyes a la pintura. Dos atacs precipitats al final d’aquest temps feien impossible marxar amb més diferència als locals.

Al segon quart, la defensa seguia imposant-se als atacs. Tant uns com altres asseguraven bé el rebot defensiu. Gómez i Solans feien una bona feina per part dels del Maresme i Unai, Reyes i Suso pels santcugatencs. Però el que es guanyava en defensa es perdia en atac amb llançaments forçats. Al 5′ el resultat era de 17-25. Els atacs de la UESC no passaven dels dos passis i a més els seus jugadors no miraven la cistella ni les oportunitats interiors, cercant les millors opcions dels seus homes interiors, sense paciència difícilment es pot forçar els errors defensius de l’adversari i se li facilita la feina. Marc Guillem però demana temps mort i els seus homes comencen a pujar la defensa pressionant les línies de passi. Els dona resultat. A més en els minuts finals Guardia i Reyes agafen protagonisme i retallen diferència fins arribar al 28-31 final.

Comença el tercer quart amb el dos equips amb els canells “encongits”. La UESC posa en pista a Curto, Suso, Guardia, Balague i Reyes. Passen més de 2 minuts per estrenar el marcador, amb un serial d’atacs no selectius i errades per ambdues bandes i xiulades dels àrbitres “de pati de col·legi“. És Curto qui estrena el marcador i tot seguit Balagué amb un triple posa per primera vegada, després de molts minuts, a la UESC per davant, 33-31. Curto tornarà amb un segon triple a avançar la UESC, 34-36. Però quan més falta fa seleccionar el millor atac, tenir paciència, es fa justament el contrari, es juga de forma precipitada i es facilita a un bon equip el rebot i la transició ràpida i el CB Argentona no perdona i torna a marxar en el marcador. Aquest cop, a més, perquè a diferència de fins aleshores, els locals no tanquen el rebot i permeten la repetició dels atacs visitants o no ajusten la defensa dels llançaments. Parcial de 13-2 i 7 punts de Solans. El CB Argentona se’n va 44-36 al 8′. L’únic argument ofensiu dels locals sembla que sigui el triple – en faran 5 de 19 en tot el partit – quan amb el 2 contra 2 poden fer molt mal amb homes com Reyes a la pintura. Acaba el quart amb un 41-48.

I comença el darrer quart amb una UESC pressionant tot el camp i posant tota “la carn a la graella“, Guardia es posa l’equip a l’esquena i els visitants pateixen per un moment un “creuament de cables“. A partir del 3′ els locals trenquen el ritme dels d’Argentona i amb 5 punts de Guardia i 2 de Suso es posen 1 punt dels d’Argentona i obren l’esperança del nombrós públic que omple el PAV2 al minut 5. Però és un miratge. Tornen les presses, les ganes de tancar el partit sense treballar-lo bé, i ho paguen car. Solans torna a fer de les seves i entre ell i Seidi que, ara sí, demostra la seva qualitat, tornen a dificultar la feina defensiva de la UESC i es reparteixen la tasca ofensiva fent 18 punts en 5 minuts i tancant el quart amb un parcial de 18-11 per acabar el partit amb el resultat de 71-63.

En la compareixença posterior del Marc Guillem comparteix la nostra diagnosi: “ho comentàvem des de dilluns, ens cal un pas més per fer front a equips més exigents, no podem quedar-nos en els aclarats i els 2 contra dos“, sobre els errors defensius, “hem pagat en defensa els problemes en atac, tot i que en general ho hem fet bé, només cal veure el marcador dels primers quarts, hem baixat el nivell del rebot al final i ho hem pagat, ens ha arribat massa d’hora un rival d’aquest nivell però aquesta categoria és així “. La propera jornada la UESC visita la pista del CN Sabadell que és cuer però que segons l’entrenador dels santcugatencs els seus resultats no són normals i venen més determinats pels rivals que pel seu potencial.

UESC: Suso (2); Mesa (3); Garcia; Curto (7); Guardia (14); Vilavella (3); Ozciger; Balague (15); Riera; Sabartés (3); Garcia; Reyes (16)

CB Argentona: Martínez D. (5); Martínez A; Seidi (21); Gómez (11); Pou (3); Solans (19); Casabella; Martorell; Pascual (8); Gómez,C (4); Lozano; Vives

Switch to mobile version