Autor Economia
26 Octubre 2014 a 16:00

La Generalitat destinarà 39 milions d’euros a cursos de formació

Un 25% de les places és reservaran a joves

Hi ha un total de 4.447.650 aturats a l'Estat Espanyol

Persones sense feina fan cua davant una oficina d’Ocupació // Imatge del web http://www.serautonomo.net/

La Generalitat invertirà més de 39 milions d’euros a la formació per a persones sense feina. El Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), que depèn del Departament d’Empresa i Ocupació, destinarà aquests diners a cursos formatius que treballaran continguts de 26 famílies professionals diferents. Des del Departament asseguren que s’han dissenyat tècnicament les accions per facilitar la inserció laboral de les persones que participin als programes. Els joves, els discapacitats, els majors de 54 anys i els desocupats de llarga durada són alguns dels col·lectius que es pretén ajudar amb aquesta inversió milionària.

Les subvencions es concediran a les empreses i entitats que organitzen cursos de formació. Des de la conselleria de Felip Puig s’ha apostat per dissenyar plans de formació que s’adaptin a les necessitats del mercat laboral per potenciar l’ocupabilitat de les persones i, per tant, augmentar les possibilitats de reinserir-les al mercat de treball. L’objectiu final és formar bons treballadors que puguin afavorir la competitivitat de les empreses catalanes, en paraules del comunicat que va enviar divendres el SOC per explicar la decisió. Per tal d’assolir-lo, l’organisme ha elaborat un estudi per detectar les necessitats formatives dels treballadors aturats de Catalunya.

La Generalitat vol que els programes permetin als col·lectius amb més dificultats d’inserció reenganxar-se al tren de l’ocupació. Per això reservarà un 25% de les places dels nous cursos a joves provinents del pla de Garantia Juvenil, una plataforma que acull a les persones joves amb una baixa qualificació. A més, també es prioritzarà l’atenció a les persones amb algun tipus de discapacitat, als majors de 54 anys i als aturats que portin més de 2 anys sense treballar.

Switch to mobile version