Autor Economia
19 Octubre 2014 a 16:00

La Fundació Bancaria “la Caixa” traspassa a Criteria la seva participació a CaixaBank

Objectiu: diferenciació funcional de les activitats del Grup

La Caixa // Imatge cedida per La Caixa

La Caixa // Imatge cedida per La Caixa

La Fundació Bancària Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona, “la Caixa“, ha traspassat la seva participació del 58,91% a CaixaBank a Criteria CaixaHolding, íntegrament participada per la Fundació Bancària.

D’aquesta manera, la Fundació Bancària “la Caixa” se centrarà a partir d’ara en la gestió de la totalitat de l’Obra Social, que històricament ha caracteritzat a “la Caixa“, mentre que la gestió de la resta d’activitats s’articularà a través de Criteria CaixaHolding, que agruparà totes les participacions accionarials del Grup “la Caixa” en sectors diferents del financer i ara també la participació a CaixaBank, així com els instruments de deute dels que era emissor la Fundació bancàriala Caixa“.

L’objectiu d’aquest traspàs és aconseguir una diferenciació funcional en la gestió de cadascuna de les activitats del Grup “la Caixa“.

L’operació es produeix en el marc del procés de transformació de “la Caixa” en fundació bancària, culminada el 16 de juny amb la inscripció de la Fundació Bancària “la Caixa” en el Registre de Fundacions.

La Fundació Bancària “la Caixa”, presidida per Isidre Fainé, té una dotació fundacional de 5.868.000 d’euros, el que equival al 0,6% del PIB espanyol actual, i gestiona un pressupost de 500 milions per l’Obra Social.

D’latra banda, l’entitat presidida per Isidre Fainé, disposa d’uns actius nets de 20.000 milions, el que la converteix en la primera Fundació d’Europa continental i la tercera del món.

Switch to mobile version