Autor Opinió
31 Octubre 2014 a 13:00

La Floresta Parla: una eina per a la Participació Ciutadana

La Floresta Parla

Esmena al titular a santcugatinforma.com en què es citava a la Floresta Parla com a plataforma coordinadora d’oposició veïnal als habitatges de PROMUSA.

La Floresta Parla es disposa a tractar el tema de la requalificació dels terrenys darrere la Casa dels Mestres per a fer-hi habitatge públic.”

 

Al darrer Conselll de Barri del 14 d’Octubre l’Ajuntament va comunicar que s’està treballant en la idea de requalificar el sòl collindant a les Cases dels Mestres, actualment assignat a Serveis, per a ubicar-hi habitatge.

Donada la falta d’informació proporcionada per l’Ajuntament des d’aleshores (més enllà d’aquest enunciat) i la preocupació que ha generat aquest fet pel temor que no es vulgui reeditar el projecte de construcció per part de Promusa de vivenda social en els termes en què es va presentar fa un any i mig, diversos veïns i veïnes han proposat tractar aquest tema en el marc de La Floresta Parla.

Actualment a La Floresta Parla s’estan desenvolupant diverses converses en simultani. Són:

  • Pla de Millora de La Floresta.
    • Redacció veInal conjunta d’una Moció al Ple que demani el compromís conjunt de tots els grups polítics d’executar la totalitat del Pla de Millora dins la propera legislatura. Això és: Execució de la totalitat dels carrers de la Fase I i Fase 2 (places, portes, passatges i escales)
  • Pla de pavimentació. (Fase 1 de Pla de Millora), en fase de licitació i de definició del projecte executiu.
    • Seguiment de les consultes veïnals per sectors (a peu de carrer o “in situ”) per tal que s’apliquin segons els criteris establerts en el Projecte Bàsic licitat, acordat entre veïns i l’Ajuntament.
    • Seguiment del procés de Licitació, adjudicació, redacció del projecte executiu i execució.
  • Masoveria Urbana. Seguiment i implicació veïnal en el Projecte 6Claus amb l’interès de que esdevingui un projecte pilot al municipi en tant que ofereixi una nova via d’accés a l’habitatge i un nou model d’habitatge en sí mateix (comunal, d’autoconstrucció progressiva, de relació amb l’entorn natural i social).

 

La Floresta Parla és, tal i com suggereix el seu nom, proporciona les condicions per a una conversa entre veïns, sobre els temes que tenim en comú, els que ens preocupen o interesssen en relació al barri on vivim. És una eina per a la Participació Ciutadana: per a l’expressió i desenvolupament de La Floresta que Volem.

La Floresta Parla

Switch to mobile version