Autor Entitats
27 Octubre 2014 a 17:02

La Festa de Tardor reivindica el manteniment de l’ajuda a la cooperació

La força de les entitats un any més surt al carrer

[wzslider info=”true”]

Un any més i ja van 39, més d’una seixantena d’entitats, associacions, partits i clubs de Sant Cugat van ocupar diferents espais dels voltants del Monestir per reivindicar i alhora recordar el que fa 20 anys era un fet que semblava impossible: adreçar el 0,7% dels pressupostos públics a l’ajuda al desenvolupament. Si bé és cert que tothom que estava ahir a la Plaça Octavià no hi era amb el mateix objectiu – el Partit Popular per exemple no defensa ni tal sols l’ajuda a la cooperació via pressupostos públics, per esmentar un exemple – les entitats aprofitaren el cap de setmana per mostrar a la ciutadania allò que fan i apropar-se a la gent per intentar amb aquesta festa, si més no, donar-se a conèixer i qui sap si recollir algun suport o incrementar la seva base associativa.

Entitats culturals, del món de la cooperació, educatives, ecologistes, partits polítics, tothom proposava activitats, lliurava les seves darreres publicacions, mostrava el millor de les seves tasques i reivindicacions per demostrar que la nostra ciutat és una ciutat activa, no és una ciutat dormitori com alguns poden pensar. Al fil del migdia una representació de la Xarxa Solidària, les entitats del món de la cooperació, van llegir el manifest d’enguany, tal i com avançàvem en la notícia de divendres. Us l’oferim aquí sencer.

Des del SantCugatInforma varem estar a la Festa de Tardor i vàrem acostar-nos a moltes de les entitats per conèixer-les més a fons, evidentment no és possible arribar a totes, eren més de 60! Però avui i els propers dies us oferirem un tast del que varem anar recollint en el recorregut que vam fer perquè pensem que si volem una ciutat cohesionada val la pena conèixer la seva feina i participar-hi en la mesura de les nostres possibilitats. Hi ha per triar i remenar!. Aquí teniu un primer tast d’algunes de les entrevistes a les entitats entre les que podreu trobar també una al diputat d’ERC Joan Tardà que va visitar la ciutat en motiu d’aquesta festa.

Més imatges a la nostra plana de Facebook

Switch to mobile version