Autor Economia
24 Octubre 2014 a 16:00

Kompass, fomentant el contacte entre clients i proveïdors

Un nou punt de trobada per a les empreses B2B

Kompass

Kompass

El Fòrum Valles Innova va tenir lloc durant el dia d’ahir al Nodus Barberà. L’objectiu era reunir empresaris i empreses del territori per trobar noves idees de creixement de negoci amb la innovació empresarial com a principi més important. Van ser moltes empreses les que s’hi van donar cita. Una d’aquestes empreses va ser Kompass, una gran empresa amb més de 65 anys d’experiència  com a proveïdor d’Informació.

Kompass és una companyia amb visibilitat a nivell mundial, com han estat els seus començaments i l’evolució fins avui?

Kompass Internacional és una empresa francesa que compta amb el primer sistema mundial de referència B2B. Té més de 65 anys d’experiència a l’esquena com a proveïdor d’Informació empresarial on va començar el seu camí publicant el primer Anuari Industrial a França, passant per altres formats com el CDRom, fins a llançar l’any 1997, el primer directori en línia a nivell mundial .

L’equip de Kompass Espanya forma part d’aquesta empresa de base de dades B2B, que cobreix més de 65 països d’arreu del món i que utilitza un sistema únic de classificació amb 55.500 productes i serveis, molt més detallat que els codis SIC o el mateix CNAE, i disponibles en 25 idiomes el que li permet arribar a les empreses que necessita amb la màxima precisió.

Quins valors marquen la identitat de la seva empresa?

És la nostra missió com a referents en el mercat global, oferir solucions avançades i anteposar-nos a les innovacions del mercat. Per això, els valors principals de Kompass són: la innovació, l’entusiasme per seguir superant-nos cada dia i comptar amb el millor equip humà; el compromís entre tots els empleats, col·laboradors i socis centrats en la integritat, la transparència, el respecte i el bé col · lectiu, i per descomptat, la proximitat de l’equip de Kompass, perquè volem ajudar als nostres clients a assolir els seus objectius i a desenvolupar al màxim el seu negoci.

Han llançat un nou portal recentment. Quines són les noves funcionalitats i les principals avantatges que aporta?

En aquest nou portal, a més de les nostres solucions de base de dades i visibilitat, Kompass proposa un accés a un nou espai de contingut per ajudar als nostres clients a l’activitat del seu negoci.

Tenint en compte que entre el 60 i el 80% dels professionals B2B fan cerques a internet abans de qualsevol presa de decisió, Kompass ofereix als seus clients un valor afegit:

  • La possibilitat de pujar notícies d’Actualitat, vídeos, … sobre la seva activitat i negoci.
  • Mostra les seves solucions i incrementar la seva Reputació online.
  • Crear un clima de confiança amb els seus clients potencials.

 També han afegit nous serveis. En què consisteixen?

Hem incorporat un nou servei de mailing a Dirigents on comptem amb una base de dades de 62.000 emails de dirigents d’empreses espanyoles categoritzats per sector i càrrec. Oferim al nostre client la possibilitat d’enviar el missatge adequat a la persona adequada planificant les seves campanyes d’emailing i arribar als que decideixen a través de Kompass.

D’altra banda, comptem amb una potent eina per a la presa de decisions anomenada EasyBusiness on es troben allotjades les més de 4,5 milions d’empreses que disposem al món. Aquesta eina està enfocada sobretot a Màrqueting i vendes per realitzar les seves segmentacions de mercat, prospectar clients potencials gràcies a la geolocalització i identificar-ne els millors aliats.

Els seus principals clients són majoritàriament pimes. Per què una pime elegeix Kompass?

Un empresari que vulgui ampliar mercat, ja sigui a nivell local, nacional o internacional ha de cuidar la comunicació 2.0, i això suposa un handicap quan comptes amb un pressupost limitat i menys recursos humans que una gran empresa. Les pimes per tant han segmentar la inversió més que mai per treure la màxima rendibilitat i encertar en les seves decisions. El nostre objectiu per tant, és aportar solucions globals adequades a les necessitats del client i al seu pressupost, que els ajudin a créixer utilitzant les estratègies més efectives com el Màrqueting directe, Màrqueting online i de Contingut.

Les empreses busquen explorar o atreure negoci en altres mercats. En què poden ajudar-los a generar oportunitats de negoci?

Una de les grans claus que ajuda a qualsevol empresa a l’èxit rau en l’ús intel·ligent de les dades, un pilar fonamental que ajuda a comprendre als clients i millorar l’estratègia amb la major eficiència possible. Per això, la nostra base de dades està classificada de forma molt detallada per treure-li el màxim rendiment, ja sigui per trobar proveïdors i optimitzar els costos, localitzar els seus millors aliats en altres països on encara no tenim presència, o simplement per identificar nous nínxols de mercat .

Per Kompass és molt important que els nostres clients optimitzin el seu temps i treguin la màxima rendibilitat, de manera que les prestacions de Kompass estan dissenyades per a empreses que busquen impulsar el desenvolupament del seu negoci facilitant tasques de prospecció comercial, màrqueting, recerca de proveïdors, aliats en altres països, etc D’una banda li aportem bases de dades i eines per a prospectar i de l’altra, a través de la visibilitat en línia, li generem oportunitats de negoci arreu del món.

En quants països tenen presència actualment?

Kompass conté més de 4,5 milions d’empreses, en més de 65 països de tot el món, tots actualitzats periòdicament i que conté tota la informació que necessita per prendre decisions de negoci.

Cada país recapta localment, manté i millora la base de dades assegurant que la nostra informació estigui actualitzada i s’adeqüi a les necessitats del mercat i els nostres clients.

Quins són els seus projectes de futur?

Per Kompass és important cobrir les necessitats dels nostres clients i hem volgut arrencar el 2014 ampliant també la nostra base de dades incloent països tan demandats com els Llatins: Perú, Argentina, Colòmbia i el Brasil.

En definitiva, Kompass s’ha reinventant llançant un nou punt de trobada per a les empreses B2B a nivell internacional i el seu propòsit és fomentar el contacte entre futurs clients i proveïdors.

Switch to mobile version