Autor Política
7 Octubre 2014 a 8:30

Esther Madrona, primer fitxatge d’ERC per les municipals del 2015

Ingla no descarta una candidatura unitària d’esquerres

Presentació Esther Madrona

Presentació Esther Madrona // Foto: Xavier Boix

Comencen els moviments més enllà dels caps de llista de cara a les eleccions municipals de l’any que ve. Ahir a la tarda ERC va presentar la primera candidata independent que inclouran entre els cinc primers llocs de la llista, l’Esther Madrona. La cap de llista, Mireia Ingla, va mostrar davant els mitjans la seva alegria per aquesta incorporació i la voluntat, avançada ja en l’entrevista que li varem fer fa 4 mesos d’esdevenir l’alternativa d’esquerres al govern de CiU a l’ajuntament de Sant Cugat.

Segons Ingla, “aquesta alternativa només es pot bastir construint una candidatura potent obrint-se de forma transversal a tots els sectors socials de l’esquerra nacional de la ciutat“, com s’ha fet a nivell nacional. L’Esther Madrona, vinculada a La Unió Santcugatenca i, per tant, a la cultura tradicional i popular, és un exemple d’aquest perfil de gent a la que li han proposat treballar en el projecte polític encapçalat per Ingla. Segons la candidata, “l’Esther aportarà moltes coses a la candidatura, ho hem vist ja pel que hem anat compartint en les darreres setmanes“. Segons la cap de llista independentista no és la darrera incorporació independent que hi haurà i la comissió electoral treballarà de valent per fer una proposta de candidatura que haurà de ratificar l’assemblea de l’organització quan estigui feta tota la tasca de confecció de la llista. A l’assemblea hi poden participar fins a 90 militants i 150 amics del partit.

En la roda de premsa de presentació ha intervingut la nova candidata, l’Esther Madrona, acostumada a parlar davant dels mitjans però no en termes polítics, ha mostrat la seva satisfacció per acompanyar els republicans en aquesta aventura i ha afirmat que “tinc la intenció de fer allò que algú hauria d’haver fet per mi, el mon cultural és el que m’agradaria fer perquè la cultura és el que fa créixer les persones“. Li hem preguntat per quines serien les primeres accions en cas que governés ERC i ella fos la regidora de cultura, la seva resposta ha estat que d’entrada, i sense haver aprofundit encara en el programa que ha d’elaborar ERC, “a la ciutat li cal un hotel d’entitats i impulsar un centre de creació“.

ERC iniciarà en les properes setmanes el procés d’elaboració del programa de forma oberta i participativa amb aquelles persones de la ciutat que hi vulguin col·laborar. De fet, la cap de llista i el cap de campanya, Èric Gomez, han afirmat que “no totes les persones amb les que es parla formaran part de la llista sinó que també ens cal gent que ens ajudi a bastir el projecte transformador i alternatiu“. En els propers dies també s’escollirà el candidat de les JERC, que anirà en un lloc rellevant de la candidatura.

Pel que fa a la participació d’ERC en una possible candidatura unitària de l’esquerra santcugatenca, Mireia Ingla no ha tancat cap possibilitat sinó que ha confirmat que es mantenen els contactes tant amb persones a nivell individual com amb les forces polítiques de l’esquerra política de la ciutat així com la participació en les assemblees que se segueixen convocant d’aquest moviment alternatiu. De moment però ERC segueix el seu propi procés per no veure afectat el seu ritme però això no treu “que tanquin portes a un acord ni a Sant Cugat ni a Valldoreix“.

Switch to mobile version