Autor Economia
31 Octubre 2014 a 12:30

Els grans fons d’inversió internacionals aterren al BMP 2014

“Barcelona Funds Meeting”

[wzslider info=”true”]

Ahir els grans fons d’inversió internacionals han aparegut massivament al Barcelona Meeting Point coincidint amb l’inici del “Barcelona Funds Meeting”, el programa especial dedicat als fons d’inversió.

Com a avantsala d’aquest programa, ahir al matí es va iniciar una de les novetats de l’edició d’enguany, la celebració de l’”Iberian Capital Markets Forum”. Aquest programa, de cinc hores de duració, ha permès ampliar l’àmbit d’interès dels fons, no només al mercat espanyol sinó també al portuguès.

 L’”Iberian Capital Markets Forum” va estar presidit pel Secretari d’Estat de Territori i Mediambient de Portugal, Miguel de Castro Neto, qui va abordar el tema dels “Desafiaments de la inversió immobiliària a Portugal al nou context econòmic”. En aquesta sessió també es van tractar, entre d’altres temes, el de les segones residències com a sector dinàmic en Espanya i Portugal; el camí a recórrer pels centres comercials i hotels urbans; i un debat sobre quines oportunitats d’inversió ofereix avui la Península Ibèrica.

Al migdia va arrancar el “Barcelona Funds Meeting” ofert per l’Alcalde de Barcelona, Xavier Trias, als fons d’inversió internacionals. Aquesta sessió va servir també per retre homenatge a Scott Malkin, President de Value Retail, l’empresa que va desenvolupar el concepte internacional de la creació de petits pobles d’outlets comercials de luxe, com per exemple La Roca Village a la Roca del Vallès, o Las Rozas Village, prop de Madrid.

El BMP 2014 ha volgut reconèixer la gran trajectòria professionals de Scott Malkin en el sector immobiliari internacional, així com el fet d’haver cregut i apostat decididament per Espanya, des de fa molts anys, amb projectes que han generat ocupació i riquesa.

En relació a les reunions privades del “Barcelona Funds Meeting”, el Vice-Conseller de Mediambient i Ordenació de Territori de la Comunitat de Madrid, Enrique Ruíz Escudero, el Director General de Patrimoni de la Comunitat de Madrid, José Luís Moreno, i el Director General de Sòl de la Comunitat de Madrid, José Antonio Martínez-Páramo, van mantenir ahir una reunió privada amb els fons d’inversió internacionals presents al BMP que es van interessar per alguns dels actius immobiliaris de la Comunitat.

A la tarda, es va celebrar una reunió entre el Conseller Delegat de la SAREB, Jaime Echegoyen, i un grup seleccionat de 25 inversors internacionals que participen al Barcelona Meeting Point. Després d’aquesta reunió, va ser el Director General de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya, Salvador Estapé, qui es va reunir amb aquest mateix grup per tal d’informar-los de tots els detalls i oferir-los els actius immobiliaris que la Generalitat de Catalunya vol posar en venda.

Pel què fa al programa plenari del “Barcelona Funds Meeting”, ahir es van celebrar les sessions “Fons Sobirans: Taurons blancs o Cavallers Blancs? L’anàlisi dels informes ESADEgeo sobre Fons Sobirans i el Sector Immobiliari” i “Revisant la relació dels bancs, la SAREB, i les Administracions Públiques amb els inversors internacionals. Com traduir-la en més i millors operacions”.

A la nit, abans del “Sopar de Líders del sector immobiliari” – ofert pel nou Conseller Delegat, Gonzalo Gortázar, en el que també hi va participar el Director de la Oficina Econòmica de la Moncloa, Álvaro Nadal – alts directius de Servihabitat es van reunir amb el grup de grans fons d’inversió internacionals presents al Barcelona Meeting Point.

Avui, dins el programa “Barcelona Funds Meeting”, està previst que els grans fons d’inversió internacionals mantinguin reunions privades amb els alts càrrecs de la Secretaria General de Patrimoni de l’Estat, així com també amb grans empreses del sector, com per exemple Corp.

Alguns dels principals fons d’inversió internacionals presents al Barcelona Meeting Point 2014 són:

 • Robert-Jan Foortse, Head European Property Investments. APG. Amsterdam
 • Tim Rosenberg, Managing Director. Bank of America Merrill Lynch. London
 • Trish Barrigan, Senior Partner. Benson Elliot. London
 • Gregg Gilbert, Head of Iberia. Benson Elliot. London
 • Wenceslao Bunge, Managing Director. Credit Suisse. London
 • Steffan Scholl, Head of Acquisitions and Sales Europe. DEKA. Frankfurt
 • Charles Balch, Head of Real Estate Finance International Clients UK & CEE. Deutsche Pfandbrief Bank. London
 • Michael Cochran, Senior Managing Director. Eastdil Secured. London
 • Jason Oram, Partner & Head of Southern Europe. Europa Capital. London
 • Emanuele Dubini, President France, Italy & Head of Spanish Lending. GE Capital Real Estate. Paris
 • Eric Rosedale, Chairman, International Real Estate. Greenberg Traurig. London
 • John Carrafiell, Co-Founder & Partner. GreenOak. London
 • Fabian Godbersen, Partner & Head of Europe. Grove International Partners. Frankfurt
 • David Atkins, CEO. Hammerson. London
 • Oliver Brahin, Managing Director. Lone Star Management Europe. London
 • Mark Burton, Member of the Advisory Board. Norges Investment Management. London
 • Rachel Lupiani. Senior Real Estate Advisor. Oaktree Capital Management. Paris
 • Aref Lahham, Founding Partner & Managing Director. Orion Capital Managers. London
 • Andrew Radkiewicz, Co-Head European Real Estate Finance Group. Pramerica Real Estate Investors. London
 • Tad Shay, Founder and Managing Partner. Red Storm Capital. London
 • Philippe Camus, CEO. Shaftesbury. Luxembourg
 • Laurel Polleys, Head of Asset Management. Shaftesbury. Luxembourg
 • Antoine de Broglie, Chairman. Stam Europe. Paris
 • Michiel Olland, Partner. Shuman Capital, Amsterdam
 • Michael Abel. Principal. TPG Capital. London
 • Tim Mooney, Managing Director. Värde Partners. London
Switch to mobile version