Autor Societat
19 Octubre 2014 a 17:00

Els Bombers comparteixen estratègies en una trobada internacional a Còrsega

Es van centrar en la crema controlada

Trobada Bombers Còrsega

Una de les visites que es van celebrar en el marc de la trobada // Imatge cedida pel Departament d’Interior

Els Bombers de la Generalitat de Catalunya han assistit durant quatre dies a una trobada internacional que s’ha celebrat a Còrsega. El fòrum, que va començar dimarts i es va acabar divendres, ha permès als cossos antiincendis compartir estratègies per combatre el foc forestal. En concret, la iniciativa anava enfocada a conèixer i millorar les tècniques per fer cremes controlades que ajuden a prevenir els incendis al bosc.

Els Bombers de la Generalitat participen en aquestes jornades des del 2002. El cos català és un dels que realitza més quantitat de cremes de sotarbrat, per la gran quantitat de superfície forestal que té Catalunya. Aquests incendis provocats i controlats pels mateixos bombers permeten rebaixar la quantitat de biomassa –matolls, branquillons, fulles seques, etc- que hi ha el bosc i reduir la possibilitat que es produeixi un foc altament devastador.

Gràcies a la seva experiència en aquesta matèria, la unitat dels GRAF dels Bombers ha explicat com gestiona aquestes cremes el cos català. A més, la trobada ha servit per compartir estratègies i experiències entre els diversos cossos de bombers, provinents de països com Portugal, França, Itàlia o Espanya. El Departament d’Agricultura també ha enviat a Còrsega tècnics de la conselleria per assistir a les visites de camp que s’han organitzat durant aquests quatre dies per analitzar la planificació de les cremes.

La participació del personal de la Generalitat en aquesta trobada s’emmarca en el projecte europeu FIREfficient, una iniciativa de la Unió Europea que treballa amb els cossos de bombers del continent per prevenir els incendis forestals. Les despeses del viatge les ha sufragat aquest pla europeu.

Switch to mobile version