Autor Bàsquet
27 Octubre 2014 a 12:30

El Qbasket arrasa al CB Parets 78-45

Un equip complet on tots els jugadors són protagonistes

Final partit Qbasket - Parets

Final partit Qbasket – Parets // Foto: Xavier Boix

Bon partit el que ens va oferir l’equip d’Ernest Santana al PAV 2 de la Rambla del Celler ahir a la tarda. Exceptuant una petita “pàjara” al principi del tercer quart, la maquinària del Qbasket va funcionar gairebé a la perfecció i va passar per sobre d’un CB Parets que gairebé no va poder fer res per aturar els ràpids contraatacs dels locals i el seu joc interior.

El Qbasket havia d’assegurar ahir una victòria davant d’un dels equips considerats fluixos de la categoria. El CB Parets només havia guanyat un partit fins ahir i els locals han de jugar les dues properes setmanes dos partits molt importants, contra el CB Guinardó (3+3) i rebent al que, segons Santana, sembla ser l’equip més poderós de la categoria, l’AE Badalonés. I l’equip va sortir amb la lliçó apresa des del vestidor, concentrats, amb bon domini dels rebots, ajustant molt bé una defensa molt agressiva i fent unes transicions molt ràpides que és quan els de negre se senten més còmodes perquè la resolen de forma magnífica.

El primer quart va ser però un intercanvi de cistelles que el CB Parets va aguantar força bé tot i que Bas els destrossava en tres atacs amb sengles llançaments de tres punts. Pels visitants però el seu pivot Bertagno amb un joc molt complet mantenia l’equip jugant a prop de la cistella. El resultat final 22-16 va ser resultat del triple final d’en Bas.

Al segon quart el Qbasket va sortir a trencar el partit. El cinc inicial amb Blanch, González, Bas, Reche i Tejada va sortir fulgurant i va clavar un parcial de 8-0 en 4 minuts amb un triple de Bas inclòs. En aquest quart juga el nou fitxatge del Qbasket David Serra, provinent del darrer equip d’en Santana, el CGU CB La Palma, com altres 2 jugadors de l’equip. El base, aportà seguretat, experiència i joc d’equip i es notà la diferència doncs ahir desaparegué aquella ansietat en atac que en molt moments havia exterioritzat en molts moments aquest equip. Però ahir al davant hi ha havia el CB Parets.

Els visitants van forçar amb un zona press 2-2-1 però el Qbasket seguia agafant distàncies. Al minut 5, la diferència era de 13 punts, 33-20, tot i que fallaven més atacs del compte perquè seleccionant com seleccionaven en els atacs. Però el domini defensiu i les ràpides transicions, algunes espectaculars, van portar al descans amb una diferència de 46-28. Ni la zona 2-3 dels visitants va poder aturar els locals i cal ressaltar el molt bon treball en aquest quart de Dardé en defensa.

Del tercer quart gairebé seria millor no parlar-ne perquè o en parlem malament o millor l’oblidem. Fins el minut 5 no hi va haver cap cistella de camp. La defensa local ho va fer força bé però en atac tot eren imprecisions, molt acompanyat tot plegat d’un pèl de relaxació pel resultat. A partir d’aquí, el Qbasket però es posa un altre cop les piles pressiona més les línies de passi en defensa i en tres contraatacs “maquilla” el resultat acabant el quart 58-36.

I el quart final va acabar sent un passeig triomfal en el que Qbasket no se la va jugar, no va baixar la guàrdia i va ampliar encara més la diferència, cosa a destacar i que ha de fer un equip que aspira a mirar a dalt i no a baix. Tots els jugadors van ser ahir protagonistes i això fa més fàcil la feina d’un entrenador que ahir, ens deia, se sentia “orgullós del treball que fan els meus jugadors i el nivell que tenen tots, la intensitat amb la que treballem i els recursos que despleguem“. Bon partit ahir especialment de Tejada, amb 12 punts, Capella amb 9 i, sobretot, de Bas, amb 21. La propera setmana es desplacen a la pista del CB Guinardó que ahir va guanyar de 10, 62-72, al camp del UE Claret.

Switch to mobile version