Autor Cultura
8 Octubre 2014 a 17:00

“Confidències a Al•là” s’estrena al Temporada Alta

Un espectacle sobre la llibertat

Salvador Sunyer, Mireia Trias, Raimon Monlins, Magda Puyo i Judit Farré a la roda de premsa de l'espectacle "Confidències a Al·là" // Foto: Anna Mestre

Salvador Sunyer, Mireia Trias, Raimon Monlins, Magda Puyo i Judit Farré a la roda de premsa de l’espectacle “Confidències a Al·là” // Foto: Anna Mestre

Avui al migdia s’ha celebrat a la Sala Atrium de Barcelona dins el marc del Festival Temporada Alta, la roda de premsa de presentació de l’espectacle “Confidències a Al·là” dirigida per Magda Puyo. A l’acte hi ha assistit el director artístic de la Sala Atrium, Raimon Molins; el director del Temporada Alta, Salvador Sunyer; la directora de l’espectacle, Magda Puyo; i les dues actrius, Mireia Trias i Judit Farrés.

El text de “Confidències a Al·là” es basa en una novel·la de l’escriptora marroquina Saphia Azzaddine, en el qual en forma de monòleg, a mode de molesta pregaria, dóna veu a una jove pastora marroquina que es prostitueix per tal d’aconseguir alguns dolços. Un text que Magda Puyo ha adaptat per a dues actrius que interpreten tots els personatges i a mode de narradores en primera persona, expliquen la història de la Jbara, la protagonista de la novel·la d’Azzaddine.

El director artístic de la Sala Atrium, Raimon Molins, ha destacat l’honor que representa obrir la temporada de la sala amb una peça on ha col·laborat el Festival Temporada Alta, i a més, amb un espectacle de la companyia.

En relació a aquesta col·laboració, Salvador Sunyer, director del Temporada Alta, ha celebrat que després de dos anys d’intentar treballar amb la Sala Atrium, finalment hagi estat possible amb un text que, assegura “és lineal però potent”. Sunyer també ha aprofitat per elogiar la Sala Atrium i definir-la com una de les sales alternatives “amb sentit” de tot Barcelona.

Magda Puyo, que a banda de la traducció i adaptació del text, s’encarrega també de la direcció de l’espectacle, ha comentat que la novel·la d’Azzaddine permet jugar molt alhora de fer-ne una adaptació per a teatre. Puyo ha destacat que “quan parlem d’altres cultures estem plens de tòpics que són els que els mitjans de comunicació i els polítics volen que ens creiem”, i que en novel·la en canvi, “l’autora no pretén parlar del que parla tothom, sinó del que no en parla ningú” parla de “la invisibilitat de la oposició”.

La peça es presenta com un reclam de llibertat a tots els nivells, i en aquest sentit, la posada en escena respon a aquest anhel i el muntatge es mostra com “un joc teatral molt lliure sense prejudicis” segons Magda Puyo. La idea principal, segons ha explicat la directora de l’espectacle, és “explicar una història amb tots els llenguatges que han sorgit a través de les improvisacions: l’emoció, el gest, el so, la música, i la paraula” i “jugar amb els dos àmbits de l’escena, el realista i el poètic”.

Les dues intèrprets, per la seva banda, asseguren que ha estat un procés de creació a tres bandes, molt satisfactori que ha desembocat en un resultat que no deixarà indiferent a ningú. Farrés, que també s’encarrega de la creació de l’espai sonor, molt important a la peça, assegura que “hi ha una crítica molt més universal”; i Trias ha destacat el lead de l’obra, el fet que la protagonista “és dona i és miserable”.

L’obra, que s’estrenarà el proper dissabte 11 d’octubre a les 21h a la Sala Planeta dins el marc del Festival Temporada Alta, arribarà a la Sala Atrium el 15 d’octubre, per quedar-s’hi fins al 16 de novembre.

@anna_mestreseg

Switch to mobile version