Autor Política
8 Octubre 2014 a 19:31

Centre – Vila denuncia que Brugarolas vol canviar el model de comerç de la ciutat

Mayte Pérez, de SantCugatComerç, podria seguir els passos de Josep Romero

Reunió Centre - Vila - Ajuntament

Reunió de l’associació a l’abril amb l’ajuntament // Imatge cedida

Centre – Vila, associació de comerciants que representa a més d’una vintena de comerços del centre de Sant Cugat, l’eix de vianants del Carrer Santa Maria i rodals, han aixecat la veu d’una forma inusitadament dura contra el Tinent d’Alcalde d’Economia, Empresa, Ocupació i Comerç de Sant Cugat, Carles Brugarolas. L’associació, la més antiga i única que actua al marge de la gran associació de comerciants SantCugatComerç, acusa al regidor de CiU “d’actuar a sou de la que vol ser la única associació autoritzada a ulls del nostre consistori“. A més, alerten que l’ajuntament vol canviar el comerç de proximitat del centre de vianants per donar-li més força a “la perifèria perquè puguin aterrar  macro franquícies com H&M o Zara“.

Davant aquestes acusacions, que es poden veure en la plana de Facebook de l’associació, ens hem posat en contacte amb la seva presidenta, la Maria Calopa. Fa uns dies, arrel del canvi de regidoria després de la marxa d’en Josep Romero, van demanar una trobada amb el nou responsable polític de l’àmbit de comerç. La trobada amb en Carles Brugarolas segons els representants de l’associació “no va anar com esperàvem atesa l’habitual col·laboració que hi havia amb l’anterior regidor de comerç Josep Romero, ens va dir que no pensaven ajudar més a la nostra associació perquè la única que comptava per l’ajuntament era SantCugatComerç“.

A més, com expressen en la nota penjada a Facebook, sembla ser que quan han anat a les dues noves botigues del carrer Santa Maria, els han comentat que el mateix Brugarolas hi havia passat abans recomanant-los que s’apuntessin a l’associació de comerciants de Sant Cugat i no a la del Centre Vila, la qual cosa segons Maria Calopa “no és digne d’una representant de la ciutadania que ha de representar els interessos de tots els ciutadans i no només els d’una associació en perjudici d’una altra“. En la reunió amb Carles Brugarolas la representant dels comerciants del Centre Vila va demanar que el dia del Fora Stocks els seus associats poguessin també participar però no els van donar resposta fins que dies després els va arribar un acord de Junta de Govern en que se’ls negava que ho poguessin fer al·legant dificultats logístiques. Segons la presidenta de Centre Vila, “la prioritat de l’ajuntament és que només hi hagi una única veu defensant el comerç. Tant se li en donen les diferents preocupacions, sensibilitats o problemes que pot generar cada barri i a més la relació amb la seva associació ja es veu com és, només cal mirar les imatges dels actes“.

Però no acaba aquí la cosa, en la reunió sembla que a més de no voler ajudar l’associació tampoc es vol seguir promocionant des de l’equip de govern de CiU el centre de la ciutat des del punt de vista comercial, la qual cosa aniria en contra de l’aposta per la vianantització, les obres al Mercat de Pere Sant, etc. Segons les mateixes fonts, Brugarolas els va expressar que “en els propers 8 mesos – i en això sembla que va ser molt clar – cal traslladar l’eix comercial a la perifèria perquè puguin aterrar franquícies importants que estan interessades en venir a Sant Cugat i que no troben espai en els locals que avui hi ha al Carrer Santa Maria, Santiago Russiñol, etc“. Fins i tot, sembla que els va comentar que la idea era fer d’aquest espai una espècie de “La Roca Village” en front del nou Centre Comercial que es vol construir a Cerdanyola al Centre Direccional, suposem que perquè aquests tipus de negocis no se’n vagin a aquest altre macro projecte i paguin allà els impostos.

Mayte Pérez podria seguir els passos d’en Josep Romero

Hem volgut contrastar aquesta informació amb l’equip de govern municipal però ni el tinent d’alcalde Carles Brugarolas ni cap altre portaveu han volgut respondre al nostre mitjà. Tampoc hem pogut confirmar un rumor que aquests dies corre i que sembla que avui es podria confirmar sobre el pas de l’actual presidenta de SantCugatComerç, Mayte Pérez, a la política activa, com a candidata a la llista de CiU. Aquest mitjà ha parlat amb diverses fonts i ningú ens ho ha negat. Seria un salt a la política similar al que en el seu moment va fer en Josep Romero i que podria venir determinat per la voluntat de la candidata a l’alcaldia – avui alcaldessa – Mercè Conesa de comptar amb una persona referent en aquest àmbit al capdavant d’una àrea tant rellevant i alhora sensible com la de comerç.

De fet, en la reunió mantinguda entre Brugarolas i l’Associació Centre Vila, aquest els va manifestar que aquests canvis en les polítiques de comerç els havia de fer en els propers 8 mesos perquè ell no seguiria al capdavant d’aquesta àrea…i pot ser que sigui per la inseguretat del resultat o perquè sap que ell no la portarà.

Switch to mobile version