Autor Política
13 Octubre 2014 a 12:00

Carles Brugarolas: “Per afrontar els nou reptes cal el màxim d’unitat”

L’ajuntament està estudiant una nova estratègia comercial per consensuar-la

Carles Brugarolas i Mercè Conesa

Carles Brugarolas i Mercè Conesa // Foto: Xavier Boix

Després de les acusacions fetes públiques la setmana passada per Centre – Vila, associació de comerciants, sobre la voluntat del Tinent d’Alcalde de comerç Carles Brugarolas, de “canviar el model de comerç de la ciutat“, aquest ha accedit a respondre la nostra demanda de rèplica.

Carles Brugarolas, que ha confirmat l’existència de la reunió amb la direcció de l’associació de comerciants del Carrer Santa María i rodals, defensa la política feta pel seu antecessor que diu “ell intensificarà perquè cal anar cap al reforç dels col·lectius comerciants, dels restauradors, etc.“. El regidor d’Unió fa aquestes afirmacions responent a les crítiques fetes per Centre – Vila sobre el suport explícit a l’associació SantCugatComerç. Segons Brugarolas, davant els reptes “grandíssims que venen no podem estar fent petites lluites i cal anar tots units, només cal mirar a exemples com La Roca Village o La Maquinista on establiments de diferent índole treballen conjuntament per enfortir el seu projecte“.

Aquesta cita a aquests Centres Comercials justament és el que matisa de les declaracions fetes en la notícia que publicàvem dimecres passat. “No volem pas emmirallar-nos en el seu model de negoci sinó en el seu model de funcionament estratègic. Sant Cugat com a ciutat té moltes oportunitats de plantar cara als riscos que ens venen – referint-se a l’arribada en 4 o 5 anys del Centre Comercial del Centre Direccional , estem preparats i en aquest sentit abans de final d’any aprovarem un pla estratègic que volem consensuar amb tots els agents econòmics i que l’està fent una empresa especialista que ens recomanarà cap a on hem d’anar com a ciutat“. Aquest pla és un full de ruta que surt de l’àmbit legal, com ho era el POEC aprovat fa uns anys, un document més flexible, que marcarà el camí per on ha d’anar el desenvolupament comercial de la ciutat. “Ja hem començat a fer algunes coses en aquest sentit, el Sant Cugat Experience ja era un exemple del que pensem que ha de significar la nostra ciutat en aquesta diversitat d’ofertes que hi ha al nostre territori, on ens hem de significar per una oferta que barregi l’oferta cultural, turística, de comerç amb valor afegit i especialista i on estem segurs que vindrà gent. Penso que d’entrada pot ser una oferta molt atractiva per gent de la part alta de Barcelona i potser també per gent del Vallès, però en tot cas aquesta empresa que ho està treballant ens ho dirà i farem el que consensuem entre tots“.

Sobre el fet que ell mateix recomanés a les botigues noves la participació a SantCugatComerç, ens comenta que el dia del Fora Stocs va estar passejant pel Carrer Santa Maria i va visitar-les i va fer aquestes mateixes reflexions als seus propietaris “no podem perdre energies en les batalles de sempre i val la pena unir-nos per plantar cara als grans reptes que tenim. SantCugatComerç, com a gran associació que representa a la majoria de comerciants de Sant Cugat, rep subvencions del Govern, de la Diputació, i té més capacitat d’ajudar amb les seves accions al comerç de la ciutat i participar en el seu sí és la forma de canviar les coses, fins i tot si no t’agrada com funciona“.

Switch to mobile version