Autor Entitats
1 Octubre 2014 a 9:30

Càritas i l’Ajuntament renoven el conveni anual

69.620€ destinats a 15 activitats diferents

Mercè Conesa i Blai Blanquer signen el conveni entre Ajuntament i Càritas

Mercè Conesa i Blai Blanquer signen el conveni entre Ajuntament i Càritas // Foto: Jordi Pascual

L’Ajuntament i Càritas han renovat el conveni anual pel qual l’entitat eclesiàstica rep diners de les arques municipals. Aquest 2014 rebrà 69.620€, 8.443 més que l’any anterior, el que significa un 6’9% del seu pressupost. Si bé, Rafa Gómez, coordinador de l’entitat, creu que la xifra no mostra totes les ajudes de l’Ajuntament per tota la col·laboració logística que reben de la institució.

Del total de la partida, 29.300€ es destinaran als programes d’acollida social, rebost, El Talleret (acompanyament a la maternitat), Ajuda’m a créixer (classes sobre la primera infància), reforç escolar, orientació sociolaboral, Un nen una joguina, Sessions de conversa (llengua castellana), sessions de català, Arrela’t (acollida de persones estrangeres) i alfabetització.

L’altre gran beneficiari de l’ajut de l’Ajuntament és un dels programes de més recent creació, el menjador social, amb 22.500€. Aquest, situat al carrer Orient, garanteix l’alimentació així com un servei de dutxes i bugaderia. També té l’objectiu de recuperar l’autoestima i els vincles socials. Segons Gómez, aquest programa ha atès a 35 persones diferents durant el 2013 malgrat la sorpresa d’alguns per la necessitat d’un menjador social a Sant Cugat.

Un altre dels nous projectes, el pis social per a homes sols, rep 7.200€. Aquest pis, situat a prop de Volpelleres, acull a persones usuàries del menjador social o amb risc d’exclusió social. Tracta de facilitar un habitatge que permeti millorar l’autoestima. En aquest sentit, tant Gómez com Blai Blanquer, rector de la Parròquia de Sant Pere d’Octavià, destaquen la capacitat socialitzadora de l’hort de Valldoreix.

Uns 620€ es destinaran al suport extraordinari en la gestió d’aliments mentre que els 10.000 restants tenen un caire extraordinari per la situació de crisi social. Blanquer considera que cal acceptar la realitat i complementar les institucions en la feina d’ajudar les persones, sempre considerant el valor interdependent de l’ésser humà.

En aquest sentit també apuntava l’alcaldessa, Mercè Conesa, durant la signatura del nou conveni: “la nostra societat és desigual” destacant l’accentuació de la vulnerabilitat per la crisi. “Fem un bon equip” complementant la feina de serveis socials i Càritas i per això creu que “tots guanyem amb aquest conveni”.

Switch to mobile version