Autor Política
30 Setembre 2014 a 18:37

Una setmana de l’acampada de la PAH a Sant Cugat

5 representants de l’assemblea s’han reunit avui amb l’alcaldessa Mercè Conesa

El "campament" de la PAH aquest migdia

El “campament” de la PAH aquest migdia // foto: Xavier Boix

Fa just una setmana que membres de l’assemblea de la PAH de Rubí van començar la seva acampada davant l’oficina que Catalunya Caixa té al Carrer Villà de Sant Cugat. El perquè de la seva acció a la nostra ciutat ho explicàvem clarament el primer dia: “a Rubí ja s’ha tornat un fet habitual veure les nostres accions, hem decidit venir a Sant Cugat perquè tingui més ressò i perquè al final l’interlocutor de l’entitat financera sempre és el mateix i no està ni a Rubí ni a Sant Cugat“. La seva però no és una reivindicació “universal” només, malgrat que amb aquesta actuació denuncien les males pràctiques d’aquesta entitat que, entre d’altres mesures, ha venut hipoteques dels seus clients a un “fons voltor” anomenat Blackstone. Podeu conèixer els detalls en les informacions anteriors i en l’entrevista que vàrem fer a la Marta, una de les primeres impulsores de la PAH.

Aquesta acció té també com a objectiu cercar solucions a 20 casos, entre els que hi ha algun de ciutadans de Sant Cugat. En una de les visites que la setmana passada va realitzar la policia local a l’indret, acompanyada del Tinent d’Alcalde de Seguretat Ciutadana, Francesc Carol, se’ls va oferir contacte amb l’ajuntament. Posteriorment els membres de la PAH van demanar una entrevista amb la pròpia alcaldessa. Aquest matí s’ha produït aquesta reunió a la que han assistit 5 membres de la PAH i l’alcaldessa Mercè Conesa juntament amb 3 regidors a l’ajuntament.

De la reunió, segons les fonts consultades de la PAH, s’extreu que l’alcaldessa els ha ofert col·laboració i mediació pels casos de qui fossin ciutadans de Sant Cugat. A canvi, es demanava per part de l’equip de govern a la PAH una data de finalització de l’acampada. La font consultada ens ha afirmat que “aquesta és l’obligació de qualsevol responsable polític d’aquest nivell, intentar solucionar els problemes que afecten als teus conciutadans, no és cap mèrit. El que no volem és canviar una data de finalització per solucionar només uns casos concrets de qui viu a Sant Cugat. I què passa amb qui treballa aquí i viu a Rubí? O qui va haver de marxar de la ciutat pels preus de l’habitatge? O qui té un conflicte amb una oficina de la ciutat?. El que volem és que responsables polítics com l’alcaldessa de Sant Cugat pressionin a les més altes instàncies de l’entitat perquè ens escoltin, perquè s’obri un procés de negociació que fins ara ens ha estat negat“. De moment doncs l’acampada seguirà de forma indefinida fins que no hi hagi resposta de l’entitat financera.

Per part de l’ajuntament s’ha fet pública una nota aquesta tarda sobre la reunió, aquest migdia no es confirmava que s’hagués fet ni tant sols la reunió, en la que l’Ajuntament fa públic que l’alcaldessa ha explicat “les mesures ja engegades per evitar desnonaments i ofereix els recursos i serveis municipals en cas que algun cas afecti un santcugatenc“. En aquest sentit, l’equip de govern municipal els ha demanat que facilitessin les dades de les persones afectades residents a Sant Cugat perquè no té constància de la mateixa informació per tal de demanar explicacions a les entitats financeres i fer una tasca de mediació. En aquest sentit, segons la mateixa font,”l’Ajuntament posa a disposició de la PAH, i dels possibles afectats, tots els recursos humans i tècnics de l’Oficina Local d’Habitatge i dels Serveis Socials municipals“.

En aquests moments des de l’Assemblea pels Drets Socials així com des de les xarxes socials es proposa donar suport a aquesta acció amb la presència de la gent en el lloc i amb una possible concentració el proper dijous dia 2 a la tarda.

Switch to mobile version