Autor Política
15 Setembre 2014 a 14:00

S’obre el carril bus-VAO

Permanentment en els dos sentits de la marxa

El nou model del carril bus-VAO // Imatge del web de la Generalitat de Catalunya

El nou model del carril bus-VAO // Imatge del web de la Generalitat de Catalunya

El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, va anunciar el passat dissabte 13 de setembre l’obertura ahir diumenge 14, del carril bus-VAO de la C-58 entre Barcelona i Ripollet en els dos sentits de la marxa permanentment per tots aquells vehicles autoritzats a usar-lo.

Espadaler va explicar que aquesta modificació “suposa una aposta clara per un canvi de tendència cap a una mobilitat més segura i sostenible”. A banda d’aquest, els objectius principals són també, un increment de la seguretat viària dels desplaçaments laborals, una contribució a la millora de la qualitat mediambiental, i el foment del transport públic, així com la promoció de l’alta ocupació dels vehicles.

El conseller va destacar que aquest nou model “posem a disposició aquesta via a tots els desplaçaments de l’àmbit laboral durant totes les hores del dia”, i va insistir en què “el que hem fet és apostar per la seguretat en aquest tipus de desplaçaments i en definitiva complir amb el que vam acordar amb els agents implicats i van concretar en el Pla Estratègic de Seguretat Viària i que és perseguir la reducció de la sinistralitat”.

En relació a la seguretat viària de la infraestructura, Espadaler va remarcar que “aquesta és una via segura, que aposta per la mobilitat segura i pel transport públic. Cal tenir en compte que la velocitat màxima del carril l’hem baixat (90Km/hora) per incrementar les condicions de seguretat”.

El director del Servei Català de TrànsitJoan Josep Isern, va voler destacar que “seguim la tendència europea de foment de l’alta ocupació dels vehicles, que implica menys accidents i menys contaminació”. L’assoliment d’un transport sostenible és un dels grans eixos que han ajudat a complir l’objectiu de la UE de reducció de les víctimes mortals en un 50% l’any 2020 respecte al 2010.

Després de dos anys de la posada en marxa del carril bus-VAO, l’ampliació de l’horari i de disponibilitat del carril pretén augmentar l’ocupació mitjana dels vehicles, que actualment en aquest accés encara es troba en un 1,4 persones per vehicle sobre un màxim de 5. És una alternativa que permet estalviar alhora que augmentar el confort en la conducció.

Un cop finalitzades les obres d’adequació al nou model de funcionament, el vial s’ha habilitat per a la bidireccionalitat i ha quedat estructurat en dos carrils de 3,2 metres, un per cada sentit, i una franja central, de 0,6 metres exclosa, al trànsit delimitada amb una doble línia continua rugosa. També s’ha reforçat la senyalització vertical i les marques viàries, i s’ha construït un nou accés d’entrada en sentit Ripollet que substitueix el de l’Avinguda Meridiana.

El nou model d’operativitat del carril bus-VAO no suposa cap modificació en els requisits dels tipus de vehicles autoritzats a utilitzar-lo:

  • Vehicles de transport públic de viatgers degudament autoritzats, que poden augmentar les opcions de circulació amb l’ampliació d’horari d’obertura de la infraestructura.
  • Turismes o vehicles mixtos adaptats amb dos o més ocupants.
  • Motocicletes.
  • Vehicles per a persones amb mobilitat reduïda.
  • Vehicles ecològics de baixa emissió autoritzats i amb etiqueta acreditativa al parabrisa, per mitjà del portal www.ecoviat.com.
Switch to mobile version