Autor Societat
8 Setembre 2014 a 18:00

Sant Cugat serà Ciutat Solidària amb l’Alzheimer

L’AFA organitza activitats en motiu del Dia Mundial de la malaltia

De dreta a esquerra: Sussanna Pellicer, Serveis a la Ciutadania, Isabel Martínez, AFA, i Emilia Costa, Residència Sant Salvador

D’esquerra a dreta: Susanna Pellicer, Serveis a la Ciutadania, Isabel Martínez, AFA, i Emilia Costa, Residència Sant Salvador // Jordi Pascual

El proper 21 de setembre, coincidint amb el dia mundial d’aquesta malaltia Sant Cugat serà declarada Ciutat Solidària amb l’Alzheimer. Segons explica Susanna Pellicer, tinenta d’alcalde de Serveis a la Ciutadania, no hi ha cap partit que es negui a aprovar aquesta declaració, solament s’han suggerit punts per part de l’oposició.

D’aquesta manera, al proper ple la ciutat passarà a ser solidària amb l’alzheimer. Això significa que Sant Cugat estendrà l’ajuda a altres ciutats i passarà a liderar conferències sobre la malaltia. Aquest títol està proposat per la Federació Catalana d’Associacions Familiars Alzheimer animada, al mateix temps, per la federació estatal.

Dia Mundial de l’Alzheimer

L’Associació Familiars Alzheimer (AFA) ha organitzat, com tots els anys, un seguit d’activitats en motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer. Aquest any es distribueixen en tres dies i cerquen conscienciar i recaptar fons per arribar allà on l’administració no arriba.

La primera de les activitats és la ja tradicional, ja que fa 13 anys que se celebra, Tómbola Solidària. Tal com explica Isabel Martínez, presidenta de l’AFA de Sant Cugat, el comerç local de la ciutat així com diferents empreses s’han implicat moltíssim donant articles que es sortejaran a la tómbola. La participació al sorteig costa 5 o 10 euros i els premis s’atorguen d’acord amb la quantitat donada. Tots els diners recollits es destinen a l’associació.

A la tómbola s’hi sortejaran des de pernils a sopars a diferents restaurants de Sant Cugat, L’Hospitalet, Barcelona i Cerdanyola així com nits d’hotel a Andorra. Al mateix temps, la Residència Sant Salvador hi serà present a la mateixa Plaça dels Quatre Cantons, on s’ubicarà la tómbola, per presentar una activitat sorpresa. L’activitat començarà a les 10 del matí i acabarà a les 8 de la tarda.

Al dia següent, l’oficiós Dia Mundial de l’Alzheimer, se celebrarà de 10 a 13 hores a la mateixa ubicació un taller de sensibilització destinat especialment a pares i fills. Es tracta d’una activitat per donar a conèixer la malaltia a la gent que s’hi vulgui apropar. Ja que l’alzheimer cada vegada afecta a persones de menys edat (actualment els casos més prematurs se situen al voltant dels 50 anys), l’AFA es planteja arribar als més joves amb activitats com aquesta o L’alzheimer a les escoles.

La darrera de les activitats emmarcada en aquesta jornada de conscienciació se celebrarà el 8 d’octubre a les 18:30 a la Casa de Cultura. Es tracta de la xerrada Diagnòstic i tractament de la malaltia d’alzheimer a càrrec del doctor Albert Lladó de l’Hospital Clínic. L’activitat vol fomentar la participació dels assistents i donar a conèixer els avenços mèdics sobretot pel que fa al teixit neurològic.

L’alzheimer és una malaltia que encara no té cura i afecta a 112.000 persones arreu de Catalunya. A més no hi ha una població de risc ja que afecta de forma aleatòria a tot tipus de persones malgrat la seva condició social, econòmica, física… És per això que Isabel Martínez demana mantenir la implicació de les administracions i recorda que la unió és la única forma d’ajudar les famílies i els malalts.

Switch to mobile version