Autor Bàsquet
20 Setembre 2014 a 13:00

Sant Cugat: Basket Go On!

Aquest cap de setmana es posa en marxa la competició masculina

Com deia la cançó de The Queen, “The show must go on“, que comenci el show, aquest cap de setmana comença una part d’un dels esports més espectaculars que es juga al nostre país, el bàsquet, malgrat Orenga. A Sant Cugat aquest any hi ha tots els ingredients perquè ens ho passem d’allò més bé fruint d’aquest esport amb els diferents equips, masculins i femenins, dels dos clubs de la ciutat, la UESC i el Qbasket.

Aquest cap de setmana és l’hora dels nois – missatge subliminal encara de l’esport d’aquest país que no es treu de sobre la pàtina que porta? – i la propera serà la dels equips de les categories principals de les noies. En aquest sentit cal dir que podem agafar una “sobredosi” de bàsquet perquè després d’unes vacances que et trobis de sobte amb 7 partits junts la tarda de diumenge és una passada i, a sobre, és impossible de veure. Què hi farem!. Per ajudar-vos a decidir – verb molt de moda en aquests temps – aquí van alguns consells:

Sènior UESC a la presentació a l'Espai Carré

Sènior UESC a la presentació a l’Espai Carré // Imatge cedida

La UESC incorpora un reforç turc de darrera hora

En la presentació que van fer els de Marc Guillem dimarts del primer equip a l’Espai Carré, patrocinador recuperat dues temporades després, vam conèixer la nova incorporació dels vermell i negres, Utku Yusuf, jugador turc de 23 anys, format en l’Efes Pilsen i escorta. En la presentació, la presidenta del club, Mònica Mateu, va recordar a l’equip que éren “l’equip referent del club; un club on la formació de valors és essencial“. Cal recordar que l’equip ha incorporat el terrassenc Roger Guàrdia, al que entrevistàvem fa uns dies i ha patit baixes i altes importants. La plantilla definitiva queda definida amb els capitans Sergio Clemente i Santiago Suso i amb Jordi Vilavella, Lluís Curto, Sergi Balagué, Adrià Mesa, Victor Sabartés, Roger Guàrdia, Unai Garcia, Alberto Reyes i Utku Yusuf.

Aquest diumenge juguen el primer partit de lliga del grup 1 de Copa Catalunya contra el Platges de Mataró que la temporada passada va jugar a la mateixa categoria però en un grup diferent i va quedar a mitja taula amb 15 partits guanyats i 15 perduts – 2 victòries menys que la UESC -. L’equip del Maresme ha canviat d’entrenador, segons la web especialitzada totalbasquet.com, es tracta del Joan González i ha incorporat a Ibe Oji del Viladecans i a Eric Mañes de la UE Barberà. El partit serà demà diumenge 21 a 2/4 de 5 al PAV 3 de la Rambla del Celler.

Sènior Masculí Qbasket

Sènior Masculí Qbasket // twitter @QbasketStCugat

El Qbasket s’estrena a Segona Catalana

Avui és la posta de llarg dels de Dani Santana. Arriba el dia D, hora H. Després de la fantàstica temporada que ens van oferir l’any passat ara tornen a començar de nou, l’esport és així de prosaic, però l’objectiu del Qbasket és seguir creixent i treballar la base tot i que per aquesta temporada podrem veure alguns jugadors de fora de Sant Cugat al primer equip després de la marxa de l’Edu Azpiazu, per estudiar a l’estranger, i del Guim Expósito que ha fitxat pel Sant Feliuenc de Lliga EBA.

Demà diumenge, a partir de 2/4 de 6 de la tarda i al PAV 1 de la Rambla del Celler, podrem veure en quin estat de forma estan els jugadors després d’una pretemporada exigent en que els d’en Santana s’han enfrontat al Sitges, Pineda i Sant Pere de Ribes, tots ells de Primera Catalana. Les noves incorporacions provenen del B de la UESC, Adrià González, del CB Gavà, Oriol González – germà de l’anterior -, del Cerdanyola, Ferran Blanc, del Basquet Almeda, Fran Tejada i de l’ex-equip de l’entrenador, el pivot de 2,12 Carlos Martín. L’adversari de demà, el Bàsquet Neus, ha baixat de categoria la darrera temporada guanyant 13 partits i perdent-ne 17, és un rival difícil pels resultats de la temporada passada on en molts dels partits va perdre per la mínima. Ni el Bàsquet Neus podrà comptar amb el seu home de referència però, Sergio Vera, ni el Qbasket podrà comptar en plenes facultats amb un dels seus bases, Ferran Blanc, que s’està recuperant d’una lesió.

Els equips de base davant reptes molt importants

Efectivament, i és que aquest any serà difícil que no fruïm amb el bàsquet si algun falla perquè com ja vàrem avançar en el seu moment, el Júnior 1 de la UESC va aconseguir classificar-se, després de la seva participació a les fases, a la màxima categoria la Lliga Preferent que comença també aquest cap de setmana en la que l’enfrontarà demà diumenge a 2/4 de 8 de la tarda al Maristes Ademar A. Pel que fa al Qbasket el seu SUB 21 també competirà a la màxima categoria, la preferent, i demà diumenge a partir de les 7 de la tarda s’estrena al PAV 1 de la Rambla del Celler contra l’SFERIC Terrassa.

Els altres tres partits no són menys importants però és evident que no tenen la preeminència informativa dels que hem explicat. Els podeu trobar a l’agenda setmanal de bàsquet en la que recollim l’agenda de tots els partits de bàsquet de totes les categories de totes les edats. BASQUET GO ON!

Switch to mobile version