Autor Cultura
9 Setembre 2014 a 15:30

Onze.Nou.Catorze d’en Víctor Alexandre al Teatre Auditori

Encara queden entrades a la venda per aquest diumenge

Cartell de l'obra

Cartell de l’obra // de la web del TA

Aquest diumenge 14 a 2/4 d’una del migdia es representa l’obra ONZE.NOU.CATORZE (1714) de la mà de l’escriptor santcugatenc Víctor Alexandre, en Pere Planella i en Roger Cònsul. Aquest musical a més compta amb la participació destacada de persones lligades a la nostra ciutat amb diferents projectes com en Toni Xuclà que per aquesta obra ha estat el creador de la música o la Teresa Canas que dirigeix als més de 30 actors i actrius de les companyies amateurs de Sant Cugat.

L’obra representa un viatge al passat, en que un xicot d’avui es troba enmig dels fets de l’onze de setembre del 1714. Es tracta d’un musical que fa reviure en format de comèdia i també de forma èpica un fet que marcarà el futur del nostre país. Les cançons del musical són originals, escrites pel Joan Vilamala i els actors i actrius principals són en Joan Minguell, Marc Balaguer, Joan Manel Brunet, Pep Cortés, Jordi Llovet, Paula Sunyer i l’Aina Sánchez. Aquest elenc de professionals son acompanyats d’altres amateurs que en aquesta ocasió provenen de la nostra ciutat, el que aporta un lligam al territori i un espectacle de gran volada amb de 50 persones sobre l’escenari. L’espectacle està dirigit per en Pere Planella i el cor per l’Eloi Jover. A més el vestuari de l’obra ha estat cedit pel Grup Mediterrània.

En Víctor Alexandre, en un article a la seva plana web, afirma sobre el fet que en aquesta obra hi participin tants actors a escena que ” Tanmateix, Onze.Nou.CATorze no volia renunciar a l’espectacularitat que comporta posar dalt d’un escenari les vivències dels defensors de Barcelona, la majoria civils -homes, dones i infants-, en el moment més decisiu de la història de Catalunya. L’opció, com sabem, va ser “viurem lliures o morirem”, i ara, justament ara, fa tres-cents anys que la nació catalana era un Estat que lluitava per salvaguardar una independència finalment arrabassada amb la promulgació del Decret de Nova Planta del 1716. Decret, per cert, que tots els governs espanyols posteriors s’han negat a derogar” i continua en un altre paràgraf convidant a la ciutadania a assistir perquè “és precisament pensant en el demà, que un personatge de l’obra diu això: “Escriu Otger, escriu! Fes que la gent del futur se n’assabenti, fes que recordin sempre el que avui està passant aquí. Pensa que si els borbònics guanyen, seran ells els qui escriuran la història i diran que la nació catalana mai no ha existit”. Doncs bé, això és el que avui ens diuen, que no existim. Per tant, aprofiteu l’ocasió per anar al Teatre-Auditori i emocioneu-vos amb els neguits de la gent d’una ciutat assetjada i sense aliments que, a diferència dels atacants, no lluitava per dominar, lluitava per dignitat. Ara som a l’any 2014 i en commemorem el Tricentenari, però la lluita continua. Nosaltres, amb les armes de la democràcia, també estem lluitant per la nostra dignitat. La dignitat de tornar a ser lliures..”. L’obra està recomanada per a tots els públics, té una durada de 75 minuts i el preu és de 13€ i encara queden força entrades a platea.

Switch to mobile version