Autor Política
28 Setembre 2014 a 18:30

Neix el Cercle Podem La Floresta

La propera assemblea serà el 12 d’octubre

Assemblea constituent del Cercle Podem La Floresta

Assemblea constituent del Cercle Podem La Floresta // Foto: Jordi Pascual

Entre 20 i 30 persones s’han reunit el matí de diumenge a la Unió Recreativa i Esportiva de La Floresta (UREF) per constituir el Cercle Podem del barri. L’assemblea per unanimitat ha aprovat la constitució del Cercle la funció del qual va més enllà de les eleccions ja que tractarà d’analitzar els problemes i mancances del districte per plantejar i estudiar vies per solucionar-los.

D’aquesta manera, s’ha recordat que Podem no es presentarà a les properes eleccions municipals però que sempre es pot crear una candidatura alternativa ja que, per a la majoria dels assistents, l’objectiu va més enllà de la marca. La presència de dos membres del Cercle de Sant Cugat ha animat a una hipotètica futura confluència de cara a unes municipals. Entre els assistents també hi havia un representant de la UASC.

La constitució del cercle ha implicat l’adopció de certs mecanismes de funcionament a l’assemblea i la selecció de tres portaveus: Dionisio Giménez, Francisco Martín i Maite Cabanes. També s’ha constituït una primera comissió, la de comunicació, per tal de mantenir el contacte entre els diferents membres de l’assemblea. Tots els assistents s’han compromès a acudir a una segona assemblea (diumenge 12 d’octubre a les 12h. a la UREF) per tal de tractar més temes i, especialment, crear més comissions partint de les necessitats que ells mateixos plantegin.

A partir d’aquest punt es plantejarà l’arrelament del Cercle a la societat florestana contactant amb els diferents moviments socials que hi ha al barri. De fet, molts dels assistents a l’assemblea constituent tenen experiència en agrupacions i moviments com El Mussol o La Floresta Indignada Actua.

L’esperança de canvi

Més enllà del breu debat sobre si Podem s’hauria de presentar o no a les eleccions municipals amb el conseqüent desgast que provocaria no poder avalar tots els Cercles, els assistents s’han presentat i han explicat el perquè d’haver acudit. Molts no acaben de tenir-les totes però saben que Podem és l’únic partit que port aportar un canvi, tot i que el nom recorda a aquell fallit “Yes, we can” d’Obama.

Molts tenen experiències sindicals i de moviments socials. La majoria són hereus d’un 15M que va polititzar la societat però al qual li va faltar una estructura. Podem aspira a ser l’estructura que li va mancar al moviment. Estan convençuts que quan més Cercles i hagin més pròxim serà el partit i, per tant, més problemes es podran plantejar i solucionar. Tots plegats esdevenen, com una assistents ha comentat en broma, “escèptics esperançats” i el partit més que Podem hauria de dir-se “Arrasem”.

Switch to mobile version