Autor Societat
28 Setembre 2014 a 16:00

“Made in Cire” exposa la seva col•lecció a Expohogar

Les creacions de la marca les realitzen interns de les presons catalanes

Made in Cire // Imatge cedida pel Departament de Justícia

Made in Cire // Imatge cedida pel Departament de Justícia

El Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), l’empresa pública del Departament de Justícia, presenta a Expohogar els projectes que realitzen els interns del CIRE a Raïmat, Lleida. Ja fa 20 anys que construeixen caixes de fusta pel sector agrícola, però aquesta és la primera vegada que mostren les seves creacions a Expohogar. La 52a edició de l’exposició representa a la petita i mitjana empresa catalana amb el suport de 150 expositors.

Amb aquesta iniciativa es vol assolir l’objectiu de que, a partir de les creacions manuals, els centres productius de les presons catalanes adquireixin prestigi i reconeixement. La línia d’aquesta temporada tardor-hivern de la marca catalana, Made in Cire es centra en el mobiliari de disseny, construït amb palets de fusta treballats. Abans, la marca únicament fabricava bosses i complements al Centre Penitenciari d’Homes de Barcelona, però ara també hi participen els presidiaris del Centre Obert de Lleida.

Col·lecció Pirineus i Col·lecció Farcell

La línia de mobiliari exposada a l’Expohogar, s’inspira en els paratges dels Pirineus. És per això que els mobles construïts recreen la fusta dels arbres. La col·lecció es compon d’una taula i un banc, adequats tant per situar-los a l’exterior com a l’interior de l’habitatge. La taula es basa en el model de rodes de niló i goma, Edelweiss i, el banc, amaga un bagul al seu interior. A més, per tal de millorar la comoditat, s’hi pot afegir un coixí fet de teixit de farcell impermeable.

Com a novetat, CIRE reprèn la tradició catalana de configurar peces amb teixits catalans com el cotó. És per això que amb el Puf Pear, dins de la Col·lecció Farcell, s’innova amb la tela, plastificant-la. A l’interior del puf s’hi incorporen perles de poliestirè per tal d’aportar comoditat i consistència a la tela. En adició, també s’exposaran les tovalloles Rústiques, fetes completament de cotó.

Pel que fa a la temporada d’hivern, Made in CIRE s’atreveix a confeccionar adorns nadalencs, penjolls de l’Avet, el Mitjó o l’Estrella amb llana de borrec.

Les col·leccions del Made in CIRE es podran visitar a l’estand G710 del Saló de l’Expohogar Tardor, dins del Palau 1 de la Fira de Barcelona entre el 26 i el 29 de setembre.

Switch to mobile version