Autor Handbol
28 Setembre 2014 a 18:45

L’Handbol Sant Cugat no decep a l’afició en el retorn a Primera Estatal

El porter Eloi Gutiérrez frena amb una esplèndida actuació l’H. Esplugues

Temps mort de l'Handbol Sant Cugat contra l'Esplugues

Temps mort de l’Handbol Sant Cugat contra l’Esplugues // Foto: Xavier Boix

Partit un pèl esbojarrat el que han ofert avui l’Handbol Sant Cugat i l’Handbol Esplugues, almenys en la primera part, on els homes d’en Sancho han hagut de remuntar 9 gols de diferència per entrar al partit. L’Esplugues venia amb la lliçó apresa i ha començat el partit amb un defensa 5-1 pressionant en molts moments a Marc Jordà, mentre que l’Handbol Sant Cugat jugava en una 6-0 al límit de les possibilitats com ens tenen acostumats, amb molta intensitat. Els visitants es presentaven a més amb un equip físicament més alt i amb una targeta de visita important atenent a la darrera temporada feta en aquesta categoria.

En els primers minuts Garcia, que acabaria amb 5 gols, ha complicat molt la feina a la defensa local llençant des del frontal amb una mecànica molt ràpida. La bona defensa local però no es traduïa en solucions en atac, on es perdien pilotes de forma massa ràpida. Així s’arribava al 15′ amb una diferència a favor de l’Esplugues de 3-8. Una bona combinació entre Jordà i Bonaccini trenca la ratxa negativa dels de Sant Cugat i, malgrat l’expulsió per 2′ del darrer, es succeeixen un seguit de bones accions defensives i atacs ràpids que suposen que Jordan faci 2 gols seguits i a 9′ del final posi els locals 7-9. El públic local, que omplia com gairebé sempre, la grada lateral del PAV 2, no ha fallat quan més l’ha necessitat l’equip i al final d’aquesta part els locals han sabut jugar amb paciència per empatar gràcies a un gol primer de Bonaccini, una defensa 4-2 dels de Sancho que provoca una pèrdua de pilota visitant amb una jugada idèntica a les anteriors de Jordan, i el començament del “festival Eloi Gutiérrez” que atura gairebé tot el que li arriba. Un penal llençat per Pi a 3′ del final també l’atura i Calvera respon amb un gol de penal, Tous amb un des de l’extrem i Calvera novament amb un atac ràpid que posa el 13-9 del descans.

La segona part comença de forma similar a la primera. L’Handbol Sant Cugat no acaba de trobar fluïdesa en el joc d’atac però la diferència en aquest temps es diu Eloi Gutiérrez que desfà la major part dels atacs dels visitants, en ocasions clares. En totes i cadascunes de les superioritats no han pogut aprofitar la situació a més. L’Handbol Sant Cugat tampoc. El primer gol arriba al 3′. Jordan no té el mateix encert que a la primera part, tot i que acaba amb 5 gols com a la primera, perquè llença fins 4 pilotes al pal. Fins el 7′ no aconsegueix fer el primer gol l’Handbol Sant Cugat en un moment de relaxament defensiu visitant que aprofita Calvera. En els següents atacs segueix la tònica, desencert local i aturades d’Eloi fins que al 9′ l’Handbol Esplugues empata a 14. Amb 15-15, Pi falla un penal i 1′ després Gorka avança des del frontal als locals.

A partir d’aquí ja no perd més l’avantatge l’Handbol Sant Cugat que, com a la primera part, intensifica la seva defensa i pot fer transicions ràpides que acaben Calvera, Ferrer i Jordan, amb 4 dels 5 darrers gols. Entremig el porter local Eloi fa fins a 3 parades esplèndides que ensorren els visitants. A 5′ pel final l’Esplugues de Pablo Camarero es posa en 4-2 pressionant Jordan i Calvera i això fa fallar un atac els locals però Eloi els té guanyada la moral als visitants. El darrer minut els locals acaben jugant amb 4 jugadors a pista i tampoc així l’Esplugues aprofita la superioritat. El resultat final, 24-18, merescut pels de Joan Sancho, que malgrat la irregularitat en el joc han demostrat poder jugar de tu a tu amb un equip que l’any passat va estar lluitant per l’ascens fins el final. A destacar la bona actuació arbitral.

En la seva compareixença posterior, l’entrenador local, Joan Sancho, ha valorat positivament la victòria a casa perquè “fora de 2 o 3 equips que poden estar per sobre de la resta hem d’intentar guanyar els partits de casa, hem tingut dos moments de desconcert als primers minuts i al principi de la segona part, entrant en el joc de les presses que facilita el joc al contrari“, sobre el joc del porter Eloi, “ha fet un partidàs, sense ell el resultat hagués sigut un altre però cal valorar també la bona defensa que hem fet“. Li hem preguntat també pel repartiment de responsabilitats en atacjo els hi comento, la setmana passada tothom va elogiar en Jordan perquè va fer 11 gols però sempre dic el mateix, un equip amb un sol jugador pot fer els gols que vulgui però l’equip no guanyarà, tenint present que les defenses estan pendents d’ell això allibera la resta i si ho juguem bé ho podem aprofitar i ho estem treballant“. També hem comentat el fet de no aprofitar les superioritats per part de l’Esplugues sobretot, “el meu equip té la consigna de que si cal que defensem amb 5 que ho faci, tenim treballada aquesta defensa en inferioritat numèrica” i pel que fa a les dificultats de l’atac estàtic, “físicament no som un equip tant fort com els altres i quan juguem al contacte ens costa, per això hem de collar en defensa per fer atac ràpids“. Sobre el públic: “el públic fantàstic quan anàvem 5 a baix han animat, quan no hem jugat bé han seguit, un 10“. La propera setmana juguen a la pista de l’Handbol Gavà que segons el tècnic local hauria de ser superior al rival d’avui però que ha perdut els dos primers partits.

Alineacions:

Handbol Sant Cugat: Aballi,M (3); Alvarez, JI; Bonaccini, O (2); Calvera, Ll. (4); Cortés, O. (1); Ferrer, D. (1); Gómez, H; Gutiérrez, E.; Herrero, G. (8); Jordan, M (10); León, A.; Masllorens, P.; Nicolau, M.; Tous, B. (1); Martín, C.; March, G. (1).

Handbol Esplugues: Pi (3); Giménez; Olivera; Vigo (1); Abadia; Garcia; Bartolomé; Closa; Ras; Bisbe; Amiano; Martorell (2); Jouanneau (1); Gumà (4); Garcia (5) i Jouanneau, J.

Juvenil Handbol Sant Cugat - Sant Vicenç

Juvenil Handbol Sant Cugat – Sant Vicenç // Foto: Xavier Boix

El juvenil A, classificat per la Lliga catalana

En partit anterior al del sènior A, els juvenils del Handbol Sant Cugat han guanyat la tornada de les fases de classificació a la Lliga Catalana de la seva categoria, la màxima a la que es pot aspirar. En aquesta fase a doble partit, els jugadors dirigits per en Martí Nicolau s’enfrontaven al Handbol Sant Vicenç, de Sant Vicenç dels Horts. En el partit d’anada, jugat ahir, el resultat va ser de 20-28 i avui el vermell i negres han tornat a guanyar imposant-se per 33-26. Amb aquesta classificació a més deixa possibilitats perquè el juvenil B jugui en la categoria immediatament inferior, la Primera Catalana.

La competició del Juvenil A començarà el 5 d’octubre i el sorteig es farà demà dilluns. Un altre dels equips que intentarà jugar a la màxima competició, la Lliga Catalana, és el cadet A que jugarà les fases el proper cap de setmana.

Switch to mobile version