Autor Entitats
20 Setembre 2014 a 16:00

A l’”Accelera el creixement” participaran 50 pimes de la província de Barcelona

És la tercera edició del programa

acelera el movimentDesprés de la primera fase del programa Accelera el creixement, organitzat per PIMEC i la Diputació de Barcelona, on més de 100 empreses van mostrar l’interès en participar-hi, s’han analitzat totes les candidatures i s’han escollit mig centenar d’elles. El 30% són del Vallès Occidental, el 16% del Baix Llobregat, el 14% del Vallès Oriental, i la resta del Maresme, Osona, l’Alt Penedès, el Barcelonès, el Berguedà, Bages i el Garraf.

Les empreses van començar dijous passat un procés de vuit mesos on rebran assessorament personalitzat en elements cabdals de la competitivitat empresarial com el finançament, la innovació, l’estratègia empresarial, la internacionalització, l’estructura directiva o la comercialització i el màrqueting.

Un cop finalitzada la primera fase de selecció, s’inicia la segona fase del programa, que integra 21 hores de formació (dues sessions col·lectives, tres individuals i la sessió de contrast amb el comitè d’experts) i que finalitzarà amb un pla de creixement definit i operatiu per a cada empresa. A l’acabar aquesta fase es continuarà amb la següent: la de suport a l’acció (39 hores dividides entre master classes, pràctiques i 20 hores individuals amb experts per anar executant les accions identificades prèviament al pla de creixement).

Durant la sessió inaugural, que va tenir lloc dimecres 17 de setembre, el diputat de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona, Joan Roca, va deixar palès que “entenem el creixement empresarial com a factor clau per a la competitivitat del país, i per això, treballem amb PIMEC perquè les empreses siguin més grans, amb major nombre de treballadors, amb major facturació, amb quotes més elevades d’internacionalització i amb equips directius enfortits”.

Per la seva banda, Antoni Cañete, secretari general de PIMEC, animava les empreses participants del programa a “aprofitar les sinèrgies ja que gràcies a aquest networking, en edicions passades han sorgit projectes i negocis interessants entre els participants”. A l’hora, celebrava que amb aquesta nova edició ja siguin “150 les empreses que tinguin la oportunitat d’accelerar el seu creixement”.

Switch to mobile version