Autor Societat
20 Setembre 2014 a 15:00

La Setmana de la Mobilitat Segura i Sostenible arriba amb 551 activitats

Començarà el 22 de setembre

Cartell de la SMSS

Cartell de la SMSS

La Setmana de la Mobilitat Segura i Sostenible arrencarà aquest dilluns amb 551 activitats programades. Aquest any s’han sumat a la iniciativa, que porta per lema Fem el carrer més nostre, 348 organismes entre consells comarcals, ajuntaments i entitats locals. Segons el Departament de Territori i Sostenibilitat, que organitza la setmana, aquest rècord d’adhesions converteix Catalunya en un dels països europeus amb major participació en aquesta activitat.

Les 551 propostes programades es desenvoluparan entre el dilluns 22 de setembre i el dia 29. La Comissió Institucional de la Setmana ha coordinat les activitats, que van encaminades a promoure noves formes de mobilitat per persuadir els usuaris que “s’allunyin del domini absolut del cotxe i optin per un transport més sostenible, segur i saludable”, versa el comunicat del Departament. En aquest sentit, 236 de les activitats es faran a peu, mentre que 288 es desenvoluparan al damunt d’una bicicleta.

Coincidint amb aquesta setmana, la conselleria de Sant Vila ha organitzat una nova edició del concurs fotogràfic Apunta’t al Clic Mob!. Els participants hauran de publicar a Instagram imatges sobre el transport i la mobilitat sostenible amb l’etiqueta #mobilitat2014. Les millors fotografies, que es poden enviar des del 14 de setembre i fins el dia 30 del mateix mes, optaran a diversos premis. A més, com a novetat, aquest any s’han organitzat tres trobades d’usuaris d’Instagram. La primera es va celebrar ahir a l’estany de Sils, avui se’n fa una altra a la Colònia Güell i aquest cap de setmana se’n desenvoluparan dues en paral·lel: una al Tren dels Llacs i una altra a Portaventura.

La Generalitat convida els ajuntaments a prendre mesures permanents relacionades amb la mobilitat aprofitant el context que propicia la Setmana de la Mobilitat Segura i Sostenible. Enguany se’n faran trenta més que el 2013 i aniran destinades a millorar l’accessibilitat, a crear zones de vianants o a ampliar i crear noves vies verdes.

Switch to mobile version